Ennyi volt a pecásoknak: végleg bezár a közkedvelt Pest megyei horgásztó - mégis miért?

HelloVidék   
  Megosztom
Ennyi volt a pecásoknak: végleg bezár a közkedvelt Pest megyei horgásztó - mégis miért?

Még mintegy 15 tonnányi hal lehet a 4 hektáros tóban, de február 29-én így is végleg bezárja kapuit a gyáli Sós-tó Sporthorgásztó – közölték a Facebookon.

Aki szeretne még egy utolsót pecázni a Sós-tón, azt a hónap végéig szeretettel várják - közölte a Facebookon közzétett videóban Sós Kálmán, aki szerint mintegy 15 tonnányi hal lehet a 4 hektáros tóban. Ahogy elmondta:

A terület a körülöttünk lévő helyzet miatt visszaadásra kerül, és gyakorlatilag ezért kell bezárnunk a tavat. Nem sok szó van erre, mert – mint aki tudja – amióta ez Sós-tó, mindig is gyöngyszemként volt tartva a terület. Sajnos a körülöttünk lévő építkezéssel, rohamos tempójú iparosodással nem tudunk mit tenni semmit, így ezáltal úgymond a vállalkozás azonnali megszüntetésére kaptunk felszólítást

A horgászokat arra kérik, hogy ha fognak is halat, ne engedjék vissza, hanem szóljanak az illetékes halőrnek, aki majd eldönti, hogy el tudják-e tárolni vagy visszakerül a vízbe.

A videóban elhangzik az is, hogy azt tervezik: a halakat kimentik, és elszállítják máshová vagy értékesítik, de még nem tudják, „milyen módon”.

Arra kérünk mindenkit közös erővel, hogy próbáljunk tényleg minél több halat kimenteni a tóból, ez közös cél, közös feladat volna. Mindenkit teljes erőből arra kérünk, hogy gyertek, ameddig tudtok, és próbáljatok közös erővel azon lenni, hogy minél több hal biztonságban kikerüljön a tóból. Védjük meg ezeket a gyönyörű halakat

– szóltak a horgászokhoz.

A Pecaverzum is kereste az üzemeltetőket, akik készségesen fogadták portálunk érdeklődését, de a megjelentekhez továbbiakat egyelőre nem szerettek volna hozzátenni.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pecaverzum

horgásztó

bezárás