Ilyet se látott még a magyar vidék: országos hőlégballon-bajnokság lesz Kaposváron

MTI   
  Megosztom
Ilyet se látott még a magyar vidék: országos hőlégballon-bajnokság lesz Kaposváron

Kaposváron rendezik a 43. hőlégballonos magyar bajnokságot, a Rippl-Rónai Kupát május 23. és 26. között. De lássuk csak, mi mindennel várják a látogatókat!


 

Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón elmondták, hogy kedvező időjárás esetén az érdeklődők a verseny minden napján láthatnak repüléseket, és a késő délutáni kísérőprogramokon is ismerkedhetnek a ballonozás világával.

Nagy Péter, a Magyar Ballon Szövetség elnöke közölte: a 2020-ban alakult szervezet célja a ballon-, illetve versenyrepülés elősegítése, ennek eszköze a nemzeti bajnokság, amelyen az indulók 20 ballonnal vesznek részt.

Nagy Balázs, a verseny főszervezője arról szólt, a bajnokság nyílt, így külföldről is várnak csapatokat. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy rendezvényükkel nem utoljára színesítik Kaposvár programkínálatát.

A ballon mint versenysport "dübörgött" az 1990-es években és a 2000-es évek elején, később azonban évente csak egy-egy versenyt rendeztek Magyarországon, ebből úgy tűnik, köszönhetően a kaposvári önkormányzatnak is, ki tudnak törni - jegyezte meg.

Pálhegyi Zoltán versenyigazgató a versenyzők előtt álló kihívásokról elmondta, hogy a versenyszabályzatban húsz különböző feladat van, ezeket szokták kombinálni.

A reggeli hosszabb repülésre 3-5, délután 2-3 versenyszámot terveznek - fűzte hozzá.

Kitért rá, az egyik legegyszerűbb feladat az, amikor a ballonból egy kijelölt pont fölé kell repülni, s arra szalagot dobni. Aki a legpontosabban dob, az kapja a legtöbb pontot, a többin az ellenfelek teljesítményarányosan osztoznak.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ballon

kaposvár

országos bajnokság