Művészeti fesztivált rendeznek a vidéki városban: kiderült, kik lesznek a fellépők

MTI   
  Megosztom
Művészeti fesztivált rendeznek a vidéki városban: kiderült, kik lesznek a fellépők

Színházi előadásokkal, zenei produkciókkal és képzőművészeti kiállítással várja látogatóit március közepétől Nagykanizsán a Tavaszi Művészeti Fesztivál - közölte hétfőn sajtótájékoztatón a Hevesi Sándor Művelődési Központ (HSMK) intézményegység-vezetője.

Korosa Eszter felidézte, hogy a 2000-es évek elejétől rendezik meg Nagykanizsán a fesztivált, amelyet idén március 18. és április 5. között tartanak. A Kanizsai Kulturális Központ három intézménye, a HSMK, a Medgyaszay Ház, valamint a Móricz Zsigmond Művelődési Ház ad otthont a rendezvényeknek. Kitért arra is, hogy a nagykanizsai programsorozat főtámogatója a város önkormányzata.

A rendezvények nyitányaként Kotnyek István festőművész, grafikus, szobrász 1990 és 1996 között készült színházi plakátjaiból nyílik tárlat, a művész ugyanis évtizedeken át a HSMK plakáttervezőjeként tevékenykedett. A helyi előadók közé tartozik a Farkas Ferenc Énekegyüttes, illetve a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar is, amelyek fellépnek a fesztiválon.

A színházi események között szerepel a Loupe Színházi Társulás Árvák című krimijének bemutatója, valamint a Vecsei H. Miklós és csapata által színpadra állított koncertszínházi program, amely Pilinszky János és Csoóri Sándor verseire épül. A zenei programokat az énekes-dalszerző kristoaf, Dés András kvartettje, valamint Charlie koncertje színesíti. A gyerekeknek ad bábos koncertet a helyi Napsugár Együttes.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

nagykanizsa

tavasz

művészet

színház

fesztivál

szórakozás