Nem hinnéd el, mit találtak a magyar régészek: de megérte napokig kutatni utána?

HelloVidék   
  Megosztom
Nem hinnéd el, mit találtak a magyar régészek: de megérte napokig kutatni utána?

Videóban osztották meg a Nemzeti Régészeti Intézet munkatársai, mire bukkantak egy hétvége során.

A hétvégi mezőkeresztesi csata kutatáson most viszonylag kis számban jöttek leletek, van ami a csata időszakához köthető, van ami merőben más korszak. A mostani kedvencünk az a kategóriába tartozik: egy Árpád-korból származó ezüst gyűrű. Szép darab, nem?

- írták posztjukban a régészek.

@nemzetiregeszetiintezet 7. rész Mezőkeresztesi csatatér kutatás A hétvégi mezőkeresztesi csata kutatáson most viszonylag kis számban jöttek leletek, van ami a csata időszakához köthető, van ami merőben más korszak. A mostani kedvencünk az a kategóriába tartozik: egy Árpád-korból származó ezüst gyűrű. Szép darab, nem? ? #legálisfémkeresőzés #detektorozás #fémkeresőzés #tizenötévesháború #mezőkeresztesicsata #csatatérkutatás #csatatér #közösségirégészet #NemzetiRégészetiIntézet #VelünkFelfedezhetőAVilág #MagyarNemzetiMúzeum #CapCut #árpádkor ♬ Hooligang - Joey Valence & Brae

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

régészek

régészet

mezőkeresztesi csata

árpád-kori gyűrű