Tényleg annyira különleges reggeliző-hely, ahogy flexelnek vele? Teszten a pécsi Great

Jeki Gabriella   
  Megosztom
Tényleg annyira különleges reggeliző-hely, ahogy flexelnek vele? Teszten a pécsi Great

Reggeliző és brunch étterem, ami igen nagy sikernek örvend a városban. A pécsi Great Coffee & Brunch állítólag verhetetlen a reggeli kínálatban, de akkor is, ha szendvicsekről, süteményről vagy kávéról van szó. A kínálat bőséges, a hely modern és ízléses, a hangulat sokat ígérő. Így indultunk nagy várakozásokkal a baranyai vármegye népszerű helyére, hogy teszteljük a reggeli minőségét, mennyiségét és az összképet!

Az elmúlt években párszor új köntöst és étlapot kapott, de egyre több jót hallani róla. Egyetemvárosban, az orvosi és bölcsészettudományi kar közelében amúgy is jó ötlet kávézót vagy reggeliző helyet nyitni. Magyar szót is ritkán hallunk errefelé, rengeteg a külföldi diák, akik gyakran „extrább” dolgokat szeretnének látni a vendéglátóhelyeken. Így lett a Great Coffee és Brunch étlapja sokszínű és választéka viszonylag nagy.

A februárra való tekintettel az étlap egy úgynevezett „téli ajánlattal” indul: a fűszeres sütőtök sziruppal készülő Pumpkin Spice Latte mellé mézeskalács latte, gyömbéres matcha latte és többféle ízű forró csokoládé került. Ezek ára 1 290 és 1 590 forint közötti áron mozog, ami nagyjából hasonló, mint a városban máshol. Az ételek közé ebben a szortimentben bekerült a havas szilvás édes bundáskenyér (kardamommal és pirított mandulával) 3 390 forintért, de – a már nem reggeli szekcióban – választhatunk innen lila gnocchit tejszínes csirkével, sütőtök salátát csirkével és pesztós tésztát csirkével 3 90 és 3 590 forint közötti áron.

De nézzük a hagyományos étlap kínálatát! A tojásos ételek szortimentje döbbenetes, ezek ára 2 890 forinttól indul és 4 090 forintig terjed. Győzöm összeszámolni a választékot: végül tizenhét féle tojásételt rögzítek. Kérhetünk tojást baconnel vagy sonkával, rántottát vagy omlettet sajtos-rukkolával, sajtos-gombával vagy serrano sonkával (ehhez sült paprika is jár). Van a kínálatban bécsi (roppanós virsli, tükörtojás, sült paradicsom, mustár, majonézes torma) 3 190 forintért, angol (grillkolbász, hurka, bacon, paradicsomos bab, pirított gomba, paradicsom, tojás, kovászos kenyér) 3 790 forintér és amerikai reggeli (grillkolbász, bacon, amerikai palacsinta, cheddáros rántotta, röszti, házi gyümölcsszósz) is 3 890 forintért.

Ezután jönnek az olyan klasszikusok, mint a bundáskenyér, a dupla sajtos bundáskenyér vagy a sonkás-sajtos bundáskenyér 2 590 és 3 290 forint közötti áron. A különlegességek listáját nyitja a Croque Madame (sonka, sajt, tükörtojás kovászos kenyérben besamellel sütve) 3 790 forintért, folytatja a Croque Monsieur (sonka, sajt kovászos kenyérben besamellel sütve) 3 590 forintért, majd az Eggs Benedict (serrano sonka, buggyantott tojás, kalács, hollandi mártás, zöldek) 3 490 forintért, a Vega Benedict (spenót, buggyantott tojás, kalács, hollandi mártás, zöldek) 3 490 forintért és az étlap legdrágább tétele, az Eggs Royal (füstölt lazac, buggyantott tojás, kalács, hollandi mártás, zöldek) 4 090 forintért.

Az édes szekciót a gyümölcsös, illetve a nutellás amerikai palacsinta indítja 3 290 és 3 490 forintért. Ezeket követi a „Waffel egészségesen”, ami zabliszt, kókusztej, szezonális gyümölcsök, görög joghurt és agave felhasználásával készül. És itt van az édes bundáskenyér kalács édes tojásos bundában és gyümölcsökkel.

A kínálatban nyolcféle szendvics (plusz lehetséges variációkkal) szerepel, a legolcsóbb 3 190 forintba, a legdrágább 4 390 forintba kerül. Az étlapon megtalálhatjuk a breakfast szendvicset sült burgonyával, a BLT szendvicset rösztivel, az avokádó BLT szendvicset szintén rösztivel, a grillezett sajtos szendvicset, az avokádós grillezett sajtos szendvicset, a csirkés-fetás toast-ot, a tojásrántottás „Scrambled egg” toast-ot, valamint az avokádós toast-ot. Plusz feltétként dukálhat hozzá az úgynevezett onsen tojás (ennek elkészítéséhez a tojást a héjával együtt kell megfőzni, hogy pudinghoz hasonló, krémes textúrájú tojásfehérjét kapjunk), a ropogós bacon és a lazac.

A tálak közül a Great bowlba bébispenót, aszaltgyümölcsök, mangó, avokádó, zöldalma, pirított kovászos kenyér és feta sajt kerül 2 890 forintért. Kérhetünk hozzá a korábban már említett onsen tojást, csirkét, lazacot és tofut. A Great Buddha tál friss és marinált zöldségeket jelent, salátát, pirított tofut, onsen tojást, csicseriborsót, magvakat, avokádót és sült édesburgonyát 3 290 forintért. A különleges Great Special étlapon csirkés quesadilla, a fish and chips, valamint az erdei gyümölcsös smoothie bowl.

Egy jó kávézóhoz mérten tizenegy féle kávé közül választhatunk az „egyszerű” eszpresszótól kezdve (ez 650 forintba kerül) a flat white és jeges latte (ezek 1 290 forintba kerülnek) csodákig. Közte a klasszikus dolgok mellett ott találhatjuk a tiramisu cappucino-t. Fekete, zöld és gyümölcsös, valamint matcha és házi jeges teák, limonádék, smoothiek, shake-k és hagyományos italok. A különlegességek sorában az espresso limonádé, az espresso tonic, a matcha latte, a mangós matcha shot, a chai latte, a dirty chai latte, a klasszikus forrócsoki (fehérben is). Ezek ára 1 290 forint és 1 890 forint között mozog.

Én végül egy igazi nagy kedvencemet, a Benedict tojást rendeltem. Szinte mindenhol igyekszem kipróbálni és bevallom, már megvannak a mondhatni kedvenc helyeim. Szóval nagy reményekkel vártam a serrano sonkás változatot, amit kifejezetten kedvelek a sós ízvilága miatt. A barátnőm Great Buddha tálat választotta, a sokféle zöldség és magvak miatt. A rendelésünk viszonylag gyorsan elkészült, bár tény, hogy ezen a hétköznapi reggelen viszonylag kevesen voltak a kávézóban. Az ételek állaga, minősége, mennyisége abszolút megfelelt, de – nem rossz értelemben – „semmi különös”. Hogy visszatérnénk-e? Szerintem abszolút. A Croque Madame régóta mozgatja a fantáziámat, de az étlapon szemet szúrt az egészséges waffel is. Na meg a tiramisu ízesítésű cappucino.

Értékelésünk (a fentiek alapján adott pontokat, szubjektív szempontokat tartalmaz):

  • Minőség: 9/10
  • Ár/érték arány: 9/10
  • Kiszolgálás, személyzet: 9/10
  • Megközelíthetőség: 9/10
  • A hely hangulata, kialakítása: 9/10

(Kiemelt kép és fotók: Jeki Gabriella)

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pécs

reggeliző

brunch étterem

reggeli

teszt

étterem teszt

great coffee brunch