Ilyet még nem láttál! Különös ritkasággal bővült a vidéki állatkert

MTI   
  Megosztom
Ilyet még nem láttál! Különös ritkasággal bővült a vidéki állatkert

A vadvilág világnapja alkalmából megújult a debreceni állatkert egyik terráriuma, ahol a közelmúltban érkezett kockás pitont helyzeték el.

A természetvédelmi hatósággal közösen végzett mentőmunka keretében, illegális tartásból került a parkba a nagyjából egyéves kockás piton. Az állatkertben korábban sosem tartott faj példánya péntek délelőtt vette birtokba a számára megújított terráriumot az egzotikus pálmaházban.

A felújítással egyidejűleg egy állandó oktatósarkot is kialakítottak a pálmaházban, ezzel csatlakozott a park az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA) aktuális természetvédelmi kampányához, a Délkelet-Ázsia fenyegetett élővilágára fókuszáló Vietnamazinghez.

Elsősorban madarakkal és emlősökkel táplálkozik, amelyeket az óriáskígyókra jellemző módon méreg hiányában szorítással ejt el. Magányosan él, a hímek és a nőtények csak párzás idején találkoznak egymással.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

debrecen

állatkert

kockás piton