Váratlan fordulat: nem akármilyen lesz az idei debreceni nemzetközi kórusverseny

MTI   
  Megosztom
Váratlan fordulat: nem akármilyen lesz az idei debreceni nemzetközi kórusverseny

Megújult formában, 29. alkalommal rendezik meg az idén augusztus 1-4. között Bartók Béla Nemzetközi Kórusversenyt Debrecenben.

Az 1961-ben alapított Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny (BBCC) a világ egyik legrangosabb zenei versenye, amelynek célja a kortárs, a cappella kórusművek magas színvonalú bemutatása. A pandémia után megújult formában jelentkező versenyen idén két kategóriában és három-három alkategóriában indulhatnak az énekkarok.

Kocsis-Holper Zoltán, a kórusverseny művészeti bizottságának elnöke kiemelte: leginkább olyan alkalmat szeretnének teremteni, ahol ország-világ énekesei egy nagy, a kóruséneklést szerető és azt magas szinten művelő közösségként jól érzik magukat, miközben megmutathatják és versenyhelyzetben meg is mérethetik tudásukat.

A kortárs kóruszene ünnepe ez, ahol a magas szakmai színvonal mellett fontos, hogy egymás zenekultúrájának megismerésével szakmai kapcsolatok épülhessenek. Ebben kiemelkedő szerephez jutnak a velünk élő, kiváló magyar zeneszerzők és alkotásaik

- fogalmazott a művészeti vezető.

Hozzátette: az eredeti, a világon egyedülálló tartalom megmarad, miközben lehetőséget kívánnak adni olyan kórusoknak is, amelyek egyelőre csak ismerkedni, tapasztalatokat szerezni szeretnének a versennyel.

Idén - a korábbi évektől eltérően - két kategóriában várják a kórusokat, azon belül pedig gyermek- és ifjúsági, valamint egyházzene és szabadon választott alkategóriákban mérhetik össze tudásukat a jelentkezők. Az A kategóriában indulóknak egy-egy kötelező művet is meg kell szólaltatniuk, míg a B kategóriában a kiírásnak megfelelő, szabadon választott kortárs műsorral lehet nevezni.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

debrecen

kórus

verseny