Vidéken mutatkoznak be a kortárs magyar művészek: elképesztő alkotásokat láthatunk itt

MTI   
  Megosztom
Vidéken mutatkoznak be a kortárs magyar művészek: elképesztő alkotásokat láthatunk itt

Csaknem száz kortárs művész alkotását mutatja be a Veszprémi Tavaszi Tárlat, amely szombaton nyílik a veszprémi várban. Az április végéig látogatható kiállítás a 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat eseményeire reflektál - közölte hétfőn az MTI-vel a Művészetek Háza Veszprém szakmai igazgatóhelyettese.

Dohnál Szonja elmondta, hogy meghívásos módon kérték fel a régióhoz kötődő alkotókat, akiknek munkái a Dubniczay-palotában és a Csikász Galériában láthatók majd. A kiállított művek között lesznek digitális technológiával készült alkotások, üveg-, textil-, kerámia művek, festmények és grafikák.

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan a megnyitót követően tartják a díjátadót. Hozzátette: péntek nyílik ugyancsak a Dubniczay-palotában a Kettőezerhuszonhárom. Best of elnevezésű tárlat, mely a neoavantgárd, a kortárs képzőművészet, valamint a régióhoz kötődő művészeti tradíció és a design kapcsolatát jeleníti meg.

Felidézte: a Veszprémi Tavaszi Tárlatot 2022-től a Dubniczay-palota kiállítóhelyén biennálé rendszerben, azaz minden páros évben rendezik meg. Újdonság, hogy a Csikász Galériában a Tavaszi Tárlathoz kapcsolódó tematikus kiállítás is nyílik. Első alkalommal 2022-ben Korényi Dalma és Somogyi Győző alkotásait láthatta a közönség. Idén február végéig Lugossy Edit és Lugossy László EMLÉK-KÉPEK című tárlatát láthatták az érdeklődők. A Veszprémi Tavaszi Tárlat április 28-áig látogatható majd.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

veszprém

szórakozás

művészet

kiállítás

műalkotás