Vidéken mutatkoznak be a kortárs magyar művészek: elképesztő alkotásokat láthatunk itt

MTI   
  Megosztom
Vidéken mutatkoznak be a kortárs magyar művészek: elképesztő alkotásokat láthatunk itt

Csaknem száz kortárs művész alkotását mutatja be a Veszprémi Tavaszi Tárlat, amely szombaton nyílik a veszprémi várban. Az április végéig látogatható kiállítás a 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat eseményeire reflektál - közölte hétfőn az MTI-vel a Művészetek Háza Veszprém szakmai igazgatóhelyettese.

Dohnál Szonja elmondta, hogy meghívásos módon kérték fel a régióhoz kötődő alkotókat, akiknek munkái a Dubniczay-palotában és a Csikász Galériában láthatók majd. A kiállított művek között lesznek digitális technológiával készült alkotások, üveg-, textil-, kerámia művek, festmények és grafikák.

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan a megnyitót követően tartják a díjátadót. Hozzátette: péntek nyílik ugyancsak a Dubniczay-palotában a Kettőezerhuszonhárom. Best of elnevezésű tárlat, mely a neoavantgárd, a kortárs képzőművészet, valamint a régióhoz kötődő művészeti tradíció és a design kapcsolatát jeleníti meg.

Felidézte: a Veszprémi Tavaszi Tárlatot 2022-től a Dubniczay-palota kiállítóhelyén biennálé rendszerben, azaz minden páros évben rendezik meg. Újdonság, hogy a Csikász Galériában a Tavaszi Tárlathoz kapcsolódó tematikus kiállítás is nyílik. Első alkalommal 2022-ben Korényi Dalma és Somogyi Győző alkotásait láthatta a közönség. Idén február végéig Lugossy Edit és Lugossy László EMLÉK-KÉPEK című tárlatát láthatták az érdeklődők. A Veszprémi Tavaszi Tárlat április 28-áig látogatható majd.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

veszprém

szórakozás

művészet

kiállítás

műalkotás