Tilalom lépett életbe a Balatonon: erről mindenkinek tudni kell, gigabírság járhat érte

HelloVidék   
  Megosztom
Tilalom lépett életbe a Balatonon: erről mindenkinek tudni kell, gigabírság járhat érte

A mai napon kezdetét vette az általános ragadozóhal-fogási tilalom a Balatonon és vízrendszerén - írja a balatonihal.hu.

Ahogy a portál írja, már életbe is lépett a tilalom pár napja. Hogy mit érdemes minden horgásznak szem előtt tartani? Lássuk.

Erről a Balatoni Horgászrend 32. pontja rendelkezik, mely szerint

Március 1. – április 30. közötti időben csalihalat, halszeletet, műcsalit, bármely horgászhelyen (parton, stégen, vízi járművön, vízben állva stb.) tartani, azzal horgászni, továbbá süllőt, balint, csukát, kősüllőt és sügért megtartani TILOS!

A lap kiemelte azt is, hogy április 1-től életbe lép a 33. pontban leírt, úgynevezett „csónakos tilalom” is. Amely szerint

pontosan meghatározott parti sávban szabad csak vízi járműből horgászni, és onnan is csak nappal, illetve csak békés halakra. Kivételt képez az említett pontban pontosan körülírt négy darab kíméleti terület, ahol kizárólag csak partról szabad horgászni! Akinek a kikötője ezen kíméleti területeken belül helyezkedik el és úgy dönt, hogy áprilisban mégis csónakkal indulna horgászni, kérjük hogy a lehető legrövidebb úton hajózva, a felszerelését összecsomagolt állapotban tartva érje el a legközelebbi, még engedélyezett térséget ahol már szabad horgásznia, illetőleg a visszafelé úton is hasonlóképpen törekedjen a félreértések elkerülésére. A cikk alján látható térképrészleteken ábrázoljuk azon kíméleti területek határait, ahol áprilisban csak partról szabad horgászni. A horgászrend szövege a határokat pontosan jelöli GPS koordinátákkal is.

Hozzáteszik, mivel április utolsó napja idén hétköznapra esik, a süllő, a balin, a sügér és a csuka tilalma is április 30-án éjfélig tart.

Így tehát a „ragadozós szezon” május 1-jén 00:01 perckor veszi kezdetét, ez a legkorábbi időpont amikor a műcsalis vagy a csalihalas felszerelést bevethetik a horgászok, illetve legkorábban ekkor hagyhatják el a kikötőt a vízijárművel ragadozóhalra horgászni indulók

- olvasható a portál felhívásában.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ragadozóhal-fogási tilalom

fogási tilalom

balaton

tavaszi tilalmak