El sem hiszed, mi akadt horogra: fotón mutatjuk a kapitális fogást

HelloVidék   
  Megosztom
El sem hiszed, mi akadt horogra: fotón mutatjuk a kapitális fogást

Új abszolút tórekordot döntött Maconkán egy horgász 25 kilogramm feletti tőpontyával a napokban. A januárban partra terelt Európa-rekorder lapátorrú tok után újabb faj szerinti abszolút tórekorddal bővült a maconkai sikerlista.

A januárban partra terelt Európa-rekorder lapátorrú tok után újabb faj szerinti abszolút tórekorddal bővült a maconkai sikerlista.

A Maconkai-víztározó és tórendszere nevű Facebook-oldal tájékoztatása szerint, a közelmúltban Bajnai Gergő egy 24 órás horgászat során a gáti szakaszon kifogott, 25,17 kilogrammos tőponty mérlegelésével feltette az addig is sikeres napjára a koronát. A bejegyzésből kiderült az is, hogy az „óriás” bő 20 perces fárasztás után került a partra.

Agyönyörű hal már tórekordként is ismerős, utoljára tavaly november 9-én, akkor 24,95 kilogrammos súllyal akadt horogra

– olvasható a pozitív hangvételű előrejelzés a posztban, amelyben érdekességként azt is feltüntették, hogy a telelés során a hal nem vesztett súlyából, így nagy reményeket fűznek az idei gyarapodásához is.

A tájékoztatásban úgy fogalmaztak, hogy a maconkai adatbázis szerint a rekordhal a 20 kilogrammos súlyt 2022 őszén lépte át. A sikeres horgászról, azaz Bajnai Gergőről azt is felfedte a bejegyzés, hogy már több termetes fogást tudhat magáénak, hiszen az eddig nyilvántartott 243 rekordhala között egy 28,57 kilogrammos fehér tok, illetve egy – ideig tórekordot is jelentő – 18,5 kilogrammos bőrponty is szerepel. A legnagyobb ponty, amit eddig kifogott 21,17 kilogrammot nyomott a mérlegen még 2022-ben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

horgászat

hal

fogás