Cukiságfaktor kimaxolva: különleges zebrák születtek a Nyíregyházi Állatparkban

MTI   
  Megosztom
Cukiságfaktor kimaxolva: különleges zebrák születtek a Nyíregyházi Állatparkban

Két Grevy-zebra (Equus grevyi) született a Nyíregyházi Állatparkban, a közönség már láthatja a kifutóban a ritka zebrafaj helyi szaporulatát.

A kancacsikók tavaly év végén jöttek világra két külön anyától, és eddig a park fűtött istállóiban növekedtek. Jelenleg egy elkülönített külső kifutóban vannak és fokozatosan ismerkednek meg Afrika patás állatait bemutató kifutórendszer többi lakójával

- mondta el Révészné Petró Zsuzsa, a park zoológiai osztályvezetője. A szakember kifejtette, táplálékuk életük első hat-hét hónapjában elsősorban az anyatej volt, de 30-40 naposan már elkezdték kóstolgatni a szálas takarmányt is.

A két nőstény közül az egyik Németországból, a másik holland állatkertből érkezett Nyíregyházára, a hím pedig itt született és a tenyészprogram keretében már egy másik állatkertben él

- tette hozzá.

A Grévy-zebra a legnagyobb termetű zebrafaj és egyben a legnagyobb vadon élő lóféle. A többi zebrafajtól, az alföldi és hegyi zebrától könnyen megkülönböztethető, mivel hasa töve fehér és a hátán a gerinc mentén fehérrel keretezett sáv fut végig, valamint a fülei is jóval nagyobbak.

A vadon élő populáció mérete az elmúlt évtizedekben a természetes életterük szűkülése és a vadászat miatt drámaian csökkent, így mindössze kétezer egyed él belőle Dél-Etiópiában és Kenyában. Szaporításuk fontos feladat az állatkertek számára; a Nyíregyházi Állatparkba az Európai Fajmegőrzési Program keretében érkeztek a szülőállatok.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

zebra

nyíregyháza

nyíregyházi állatpark