Fotókiállítást rendeznek a vidéki nagyvárosban: kétszáz magyar alkotó munkáját csodálhatjuk meg

MTI   
  Megosztom
Fotókiállítást rendeznek a vidéki nagyvárosban: kétszáz magyar alkotó munkáját csodálhatjuk meg

Generációkon átívelő csoportos kiállítást rendez csaknem 200 alkotó részvételével a Magyar Fotóművészek Szövetsége március 23. és április 28. között Pécsen - közölte a pécsi kulturális programokat szervező Zsolnay Örökségkezelő (ZSÖK) Nkft. az MTI-vel. A társaság közleményében azt írták, hogy a tárlatot a város két főtéri kiállítóhelyén, a Pécsi Galériában és a Művészetek és Irodalom Házában található Martyn Ferenc Galériában lehet majd megtekinteni.

Utóbbi helyszínen a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának tagjai (FFS) mutatkoznak be fényinstallációs, fényművészeti alkotásokkal, míg a nagyobbik térben a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagjai (MFSZ) mutatják be legfrissebb munkáikat. A közleményben kitértek arra, hogy a legjelentősebb magyarországi, csaknem 300 tagot számláló fotográfiai egyesület alapításától részt vesz a magyar fotográfia népszerűsítésében, kutatásában, pályázataival elősegíti a hazai fotókultúra fejlődését.

Az egyesület hat évtizedes története során olyan, a magyar fotóművészetet meghatározó alkotók voltak a szövetség tagjai, mint Angelo, Bárány Nándor, Cornell Capa, Escher Károly, Kálmán Kata, Kerekes Gábor, Lőrinczy György, Lucien Hervé, Pécsi József, Rónai Dénes és Vadas Ernő - sorolták. A szövetség 1977-ben megalapította és jelenleg is működteti az FFS-t, amely a fiatal magyar fotográfusok legjelentősebb szakmai szervezete. Pécsen az első fotóművészeti seregszemle 1995-ben volt, majd 2011-ig kilenc alkalommal a Pécsi Galéria adott otthont a hazai fotóművészet meghatározó alkotóinak - idézték fel a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

pécs

szórakozás

fotósok

kiállítás

magyar fotósok