Fotókiállítást rendeznek a vidéki nagyvárosban: kétszáz magyar alkotó munkáját csodálhatjuk meg

MTI   
  Megosztom
Fotókiállítást rendeznek a vidéki nagyvárosban: kétszáz magyar alkotó munkáját csodálhatjuk meg

Generációkon átívelő csoportos kiállítást rendez csaknem 200 alkotó részvételével a Magyar Fotóművészek Szövetsége március 23. és április 28. között Pécsen - közölte a pécsi kulturális programokat szervező Zsolnay Örökségkezelő (ZSÖK) Nkft. az MTI-vel. A társaság közleményében azt írták, hogy a tárlatot a város két főtéri kiállítóhelyén, a Pécsi Galériában és a Művészetek és Irodalom Házában található Martyn Ferenc Galériában lehet majd megtekinteni.

Utóbbi helyszínen a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának tagjai (FFS) mutatkoznak be fényinstallációs, fényművészeti alkotásokkal, míg a nagyobbik térben a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagjai (MFSZ) mutatják be legfrissebb munkáikat. A közleményben kitértek arra, hogy a legjelentősebb magyarországi, csaknem 300 tagot számláló fotográfiai egyesület alapításától részt vesz a magyar fotográfia népszerűsítésében, kutatásában, pályázataival elősegíti a hazai fotókultúra fejlődését.

Az egyesület hat évtizedes története során olyan, a magyar fotóművészetet meghatározó alkotók voltak a szövetség tagjai, mint Angelo, Bárány Nándor, Cornell Capa, Escher Károly, Kálmán Kata, Kerekes Gábor, Lőrinczy György, Lucien Hervé, Pécsi József, Rónai Dénes és Vadas Ernő - sorolták. A szövetség 1977-ben megalapította és jelenleg is működteti az FFS-t, amely a fiatal magyar fotográfusok legjelentősebb szakmai szervezete. Pécsen az első fotóművészeti seregszemle 1995-ben volt, majd 2011-ig kilenc alkalommal a Pécsi Galéria adott otthont a hazai fotóművészet meghatározó alkotóinak - idézték fel a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

pécs

szórakozás

fotósok

kiállítás

magyar fotósok