Idén sem fogunk unatkozni húsvétkor: ezekkel a programokkal várja a gyerekeket Palócföld

HelloVidék   
  Megosztom
Idén sem fogunk unatkozni húsvétkor: ezekkel a programokkal várja a gyerekeket Palócföld

Nem kell messzire utazni, hogy a család minden tagja jól érezze magát húsvétkor. Budapesttől mindössze 1 órányira, Palócföldön több települést is érdemes végiglátogatni a családi programokért.

Hollókő: Vödrös locsolkodás táncos-zenés mulatsággal

A hagyományok és az életöröm ünnepeként számontartott négynapos Hollókői Húsvéti Fesztiválon gazdag folklórprogram; palóc gasztronómia; hagyományos, vödrös locsolkodás; valamint családi- és gyermekprogramok nyújtanak egyedülálló élményt a Palócföldre látogatóknak. A húsvét fővárosában felelevenítik a kerepelőzés hagyományát, táncház és tánctanítás, összességében egy négynapos táncos-zenés mulatozásba csöppennek a vendégek.

Mátraverbély-Szentkút: Húsvét mélyebben

A Mátra és a Cserhát ölelésében található nemzeti kegyhely családbarát komplexummá vált: játszóterekkel, sportpályával gazdagodott a hely, nyártól pedig megnyílnak a családi apartmanjai is. A szent háromnap Szentkúton mindig különleges. Aki szeretné átélni mélyebben az ünnepet, annak érdemes az esti (nagycsütörtök, nagypéntek és a húsvéti vigília) felemelő liturgiáiba bekapcsolódni, amelyet az egyik ferences szerzetes kommentárjai tesznek mindenki számára érthetőbbé.

Palócföld geoparkja: Nyúldobó verseny és mocsárjárás

Az Ipolytarnóci Ősmaraványoknál a négynapos ünnep alatt tojáskeresési kihíváson vehetnek részt a gyerekek, de lesz nekik kisállatsimogató, arcfestés, nyúldobó verseny, húsvéti kézművesség, hűtőmágnes-készítés és természetesen tojásfestés is. A "Mocsárjáró" programmal pedig a Miocén erdő vízi élővilágát fedezhetik fel a kicsik.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

húsvét

húsvét hétvége

palócföld

hollókő

szórakozás

locsolkodás

túrázás

kirándulás