Nem semmi ötlettel rukkoltak elő: új színházi teret varázsolnak a vidéki múzeum pincéjéből

HelloVidék   
  Megosztom
Nem semmi ötlettel rukkoltak elő: új színházi teret varázsolnak a vidéki múzeum pincéjéből

Új színházi játszóhelyet avatnak hamarosan Zalaegerszegen a Göcseji Múzeum pincéjében, amely az eredetileg városi Takarékpénztárnak készült épület két évvel ezelőtt befejeződött felújítása során vált közösségi térré. Itt jön létre ezen a tavaszon a Kazamata névre hallgató játszóhely, ahova a 2005-ben alakult ZAZEE Kulturális Egyesület szervez színházi előadásokat - írta a Zaol.hu.


 


 

Wettstein Tamás, a ZAZEE elnöke elmondta, az egyesület törekvése, hogy a művészeti-kulturális eseményeket szokatlan helyszínekkel házasítsák össze, így rendeztek fesztivált irodaházban, koncertet kocsmában, kiállítást gyárépületben, könyvtárat telefonfülkében. Ezúttal a múzeum pincéjébe színházat hoznak. Nadrai Róbert egyesületi alelnöktől a megyei lap megtudta,hogy négy kamaraelőadásra készülnek a Kazamatában:

  • Április 18-án Gyabronka József játssza a Pokol című monodrámát. Az Orlai Produkció és a Katona József Színház közös előadása Dante misztikus utazásának azt a részét mutatja be, amelyben a Poklot járja végig Vergilius vezetésével Nádasdy Ádám 2016-ban készült fordítása segítségével. A kalandos történet különböző mozzanataihoz mindenki más-más asszociációkat társít aszerint, hogy kinek-kinek mit jelent a Pokol a 20-21. században.
  • Május 13-án érkezik a győri RÉV Színház, a drámapedagógusokból álló társulat négy tagja a Fábián Péter rendezte Jókedvvel, bőséggel! című szatírát hozza Zalaegerszegre. A sztori szerint a Magyar Szavalatért Egyesület Kárpát-medencei versmondó versenyt hirdet a Himnusz megszületésének kétszázadik évfordulója alkalmából.
  • Május 24-én Háy János A cégvezető című nagy sikerű regényéből készült monodrámát az egykor a zalaegerszegi színház stúdiójában is tanult Sághy Tamás adja elő, a produkció a székesfehérvári Vörösmarty Színház kötelékében jött létre.
  • Június 9-én mutatják be az Ecsedi Erzsébet színművész által játszott Mintapinty című monodrámát, Kovács Dominik és Kovács Viktor színművét.

A helyszín gazdája, Havasi Bálint, a Zalai Vármegyei Múzeumok Igazgatósáságnak főigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, az ötlet illeszkedik a számukra fontos törekvéshez, az úgynevezett közösségi múzeum elképzeléseihez, hiszen ezzel kiléphetnek a hagyományos szerepkörből, szívesen bocsátják rendelkezésre a különleges teret.

A Kazamata 50 fő befogadóképességű, az előadások 19 órakor kezdődnek, a jegyeket a ZAZEE honlapján online módon máris meg lehet megvásárolni, bérletet is kínálnak az érdeklődőknek

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

színház

kamaraszínház

zalaegerszeg