A költészet napja: egyedülálló programot rendeznek ebben a vidéki színházban

MTI   
  Megosztom
A költészet napja: egyedülálló programot rendeznek ebben a vidéki színházban

Huszonnégy órás versfolyammal ünnepli a költészet napját a Békéscsabai Jókai Színház. Békés megyében több kulturális intézmény is készül programokkal az ünnepre. A Békéscsabai Jókai Színház Művész Kávéházában április 10-én 10 órától másnap délelőtt 10 óráig a lírát éltetik művészek, ismert közéleti szereplők és mindazok, akik a költészet ügyét a szívükön viselik.

Tege Antal, a teátrum művésze, a rendezvény szervezője az MTI-nek hétfőn elmondta, a rendezvényt Varga Tamás alpolgármester nyitja meg és Herczeg Tamás országgyűlési képviselő zárja. Jelen lesznek a Körös Irodalmi Társaság tagjai, a városi Irodalmi Estek szervezői, a Viharsarok Táncegyüttes tagjai, a polgármesteri hivatal csoportja, Zalai Mihály, a Békés Vármegyei Önkormányzat elnöke vezetésével nagyszalontai gyerekek, Miklós Attila önkormányzati képviselő, a Színitanház pedig előadja a József Attila-estjét. Mellettük csaknem az összes városi óvoda és iskola képviselteti magát. A versfolyamot online közvetítés révén bárki követheti akár otthonról is a színház közösségi oldalán - tette hozzá.

Programajánló

  • A békéscsabai Lencsési Közösségi Házban április 8-án a nyugdíjas klub vendége Szabó Ila költő lesz, majd április 11-én a hagyományoknak megfelelően megkoszorúzzák József Attila Lencsési úti szobrát. Ezt követően Mohos Péter előadóművész zenés irodalmi esttel készül.
  • Április 11-én a békéscsabai Lencsési könyvtárban Bauer Barbara író lesz a vendég; másnap László B. Mónika békéscsabai költő tart unplugged előadást a Békés Megyei Könyvtárban.
  • A Szarvasi Városi Könyvtárban szintén versmaratonra készülnek április 11-én, emellett Brachna Irén pedagógus tart előadást József Attiláról. A THILS&M együttes verses-zenés műsorral, Szemán Béla, a Cervinus Teátrum művésze pedig költészet napi előadással lép fel - írták közösségi oldalukon.
  • Gyulán a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban Felelsz vagy mersz? játék lesz április 11-én egész nap; a már sokak által ismert szerencsekerékkel várják a látogatókat, a költészettel kapcsolatos kérdésekre helyes válaszokat adók kisebb ajándékokat nyerhetnek - közölte Dézsi János igazgató. Délután pedig Az összeomlás előtt címmel író-olvasó találkozó lesz Krusovszky Dénes József Attila-díjas alkotóval, akivel Kiss László író beszélget.
  • Orosházán a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban Bakonyi Péter A tengerhez érve című könyvének bemutatója lesz Márton András Jászai Mari-díjas színművész közreműködésével.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

költészet

költészet napja

művészet

kultúra

józsef attila

programok