A költészet napja: egyedülálló programot rendeznek ebben a vidéki színházban

MTI   
  Megosztom
A költészet napja: egyedülálló programot rendeznek ebben a vidéki színházban

Huszonnégy órás versfolyammal ünnepli a költészet napját a Békéscsabai Jókai Színház. Békés megyében több kulturális intézmény is készül programokkal az ünnepre. A Békéscsabai Jókai Színház Művész Kávéházában április 10-én 10 órától másnap délelőtt 10 óráig a lírát éltetik művészek, ismert közéleti szereplők és mindazok, akik a költészet ügyét a szívükön viselik.

Tege Antal, a teátrum művésze, a rendezvény szervezője az MTI-nek hétfőn elmondta, a rendezvényt Varga Tamás alpolgármester nyitja meg és Herczeg Tamás országgyűlési képviselő zárja. Jelen lesznek a Körös Irodalmi Társaság tagjai, a városi Irodalmi Estek szervezői, a Viharsarok Táncegyüttes tagjai, a polgármesteri hivatal csoportja, Zalai Mihály, a Békés Vármegyei Önkormányzat elnöke vezetésével nagyszalontai gyerekek, Miklós Attila önkormányzati képviselő, a Színitanház pedig előadja a József Attila-estjét. Mellettük csaknem az összes városi óvoda és iskola képviselteti magát. A versfolyamot online közvetítés révén bárki követheti akár otthonról is a színház közösségi oldalán - tette hozzá.

Programajánló

  • A békéscsabai Lencsési Közösségi Házban április 8-án a nyugdíjas klub vendége Szabó Ila költő lesz, majd április 11-én a hagyományoknak megfelelően megkoszorúzzák József Attila Lencsési úti szobrát. Ezt követően Mohos Péter előadóművész zenés irodalmi esttel készül.
  • Április 11-én a békéscsabai Lencsési könyvtárban Bauer Barbara író lesz a vendég; másnap László B. Mónika békéscsabai költő tart unplugged előadást a Békés Megyei Könyvtárban.
  • A Szarvasi Városi Könyvtárban szintén versmaratonra készülnek április 11-én, emellett Brachna Irén pedagógus tart előadást József Attiláról. A THILS&M együttes verses-zenés műsorral, Szemán Béla, a Cervinus Teátrum művésze pedig költészet napi előadással lép fel - írták közösségi oldalukon.
  • Gyulán a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban Felelsz vagy mersz? játék lesz április 11-én egész nap; a már sokak által ismert szerencsekerékkel várják a látogatókat, a költészettel kapcsolatos kérdésekre helyes válaszokat adók kisebb ajándékokat nyerhetnek - közölte Dézsi János igazgató. Délután pedig Az összeomlás előtt címmel író-olvasó találkozó lesz Krusovszky Dénes József Attila-díjas alkotóval, akivel Kiss László író beszélget.
  • Orosházán a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban Bakonyi Péter A tengerhez érve című könyvének bemutatója lesz Márton András Jászai Mari-díjas színművész közreműködésével.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

költészet

költészet napja

művészet

kultúra

józsef attila

programok