4+1 bakancslistás hely: mutatjuk Magyarország legjobb vidéki állatkertjeit

HelloVidék   
  Megosztom
4+1 bakancslistás hely: mutatjuk Magyarország legjobb vidéki állatkertjeit

A jó időnek köszönhetően ismét rengetegen keresik fel vidéken a különböző állatkerteket. Hazánk szerencsére bővelkedik az állat, és vadasparkokból, éppen ezért ezek látogatása remek kikapcsolódási lehetőséget nyújthat kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A vadasparkok alapvetően a magyarországi vadállományt mutatják be, de rengeteg olyan hely van, ahol számos különlegességgel is találkozhatunk még ezenkívül. Ha valami igazán izgalmasan kalandot szeretnénk, akkor nincs is jobb családi program, mint felkeresni a hozzánk legközelebbiek egyikét. De vajon milyen különlegességekkel találkozhatunk a legnépszerűbbekben? Ennek jártunk utána.

Nyíregyházi Állatpark

A Nyíregyházi Állatpark Európa egyik legnagyobb állatállománnyal rendelkező állatparkja, amely több ezer állatnak ad otthont. A vidéki állatkertek közül először itt láthattunk fókabemutatót, valamint a nyíregyházi állatkertben adták át az ország első vidéki tengeri akváriumát, melynek a szirti cápa is a lakójává vált. A helyszínen olyan különleges állatokkal találkozhatunk, mint a fehér tigris, az afrikai elefánt, a komodói sárkány vagy a homoki tigriscápa.

További érdekesség, hogy tavaly megérkeztek a Jégkorszak első lakói a Humboldt-pingvinek, a kodiak-medve, és többek közt észak-kínai leopárdok születtek.

A diákjaik szakképzett pedagógusok és főiskolai hallgatók vezetésével ismerhetik meg testközelből az élővilágot. Mint írják, bepillantástást engednek a kulisszák mögé, s a 5 nap alatt a szervezett programok keretében megismerkednek Föld állatvilágával.

Nyitva tartás

 • 09:00-18:00 (Mindennap)

Árak

Gyerek, Nyugdíjas, Diák

 • 4 200 Ft

Felnőtt

 • 6 500 Ft

Szegedi Vadaspark

A Szegedi Vadaspark Magyarország egyik legfiatalabb állatkertje, és a legnagyobb területű is egyben. A földrészenkénti felosztásban elhelyezett kifutókban hazai és távoli tájak állatai egyaránt megtekinthetők. Számos ritka, kihalástól veszélyeztetett faj is megtalálható a parkban. A Szeged Vadasparkban körülbelül 200 faj egyedével találkozhatnak a látogatók.

Köztük olyan ritkaságokkal is, amelyek európai viszonylatban is kuriózumoknak számítanak, mint például a Darwin-nandu, a füles keselyű, az Alaotra-tavi bambuszmaki, a csupaszpofájú tamarin.

A Vadasparkot emellett természetvédelmi és oktatási tevékenysége teszi kiemelkedővé régióban. Az érdeklődők számos rendezvény közül is válogathatnak, amelyek nemcsak hasznosak, hanem szórakoztatók is.

Nyitva tartás

 • Április: 09.00-18.00 Mindennap

Árak

Felnőtt

 • 5300 Ft

Diák és nyugdíjas

 • 3800 Ft

Gyerek (3-14)

 • 3500 Ft

Pécsi Állatkert

A Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium a Mecsek oldalában található, gyönyörű környezetben. A Zoo nem véletlenül használja a „Vadon a város felett!” szlogent, hiszen ez Magyarország legmagasabban fekvő állatkertje.

Az állatkert akvárium-terrárium épületében tengeri és édesvízi halak, kétéltűek és hüllők gazdag gyűjteménye tekinthető meg, melynek egyik legnagyobb látványossága a 100 000 literes cápás akvárium. A Zoo területén többek között borjúfókákkal, vízilovakkal, fehér bengáli tigrisekkel, barnamedvével, vörös pandákkal, foltos hiénákkal, kubai krokodillal, makikkal és számos más, egzotikus állattal találkozhatnak a látogatók.

Az állatkert különféle programokkal, igény esetén zoopedagógiai foglalkozással, csoportvezetéssel és nyaranta látványetetésekkel várja a látogatókat.

Nyitva tartás

Április 1. – Április 30.

 • Hétköznap: 9:00–17:30
 • Hétvégén (szabad- és ünnepnapokon): 9:00–18:30

Árak

Nyugdíjas, Diák

 • 2 500 Ft

Felnőtt

 • 3 500 Ft

Veszprémi állatkert

A Veszprémi Állatkert Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező vidéki állatkertje. A kicsiknek és nagyoknak egyaránt feledhetetlen élményt nyújtó, különleges természeti adottságokkal rendelkező Állatkert kapuit 1958. augusztus elsején nyitotta meg, mely - hatalmas társadalmi összefogással épült fel - mindössze öt hónap leforgása alatt.

A Veszprémi Állatkert évről-évre fejlődik. Az eddigi legnagyobb és leglátványosabb fejlesztése 2014 februárjában kezdődött, és ennek keretében készült el az Elefánt Park, ahol a három fiatal és játékos elefántbika, Nuka, Dinkar és Félix kapott elhelyezést, továbbá a vizes élővilágot bemutató projekt, ahol a borjúfókák és a pápaszemes pingvinek életébe nyerhetnek betekintést, valamint az új orrszarvúház és a hozzá tartozó kifutó, ahol télen is megcsodálhatók a látogatók kedvencei.

Az új, 2013-ban átadott Gulya-dombi vendégforgalmi bejárattal szemben látványkifutó épült, ahol lámafélék kaptak helyet, és a megnövekedett vendégforgalom miatt szükségessé vált egy akadálymentesített vizesblokk kialakítása is az új pénztár közelében.

A projekt befejezéseként 2015 júniusában került átadásra az az 5 000 m2 alapterületű és 15 méter belmagasságú Madárröpde, melynek kialakítása Magyarországon egyedülálló, és ahol flamingókkal, skarlát íbiszekkel és récékkel találkozhatnak a látogatók. Nem sokkal rá 2021-ben kezdődött a Háziállat-bemutató és a Nagymacska-bemutató építése, a projekt 2023-ban zárul.

Nyitva tartás

Április 1. - május 31.

 • 9.00-16.00 (Hétköznap)
 • 9.00-17.00 (Hétvége)

Árak

Gyerek

 • 4 200 Ft

Diák

 • 4 600 Ft

Felnőtt

 • 6 200 Ft

Bella Állatpark – Siófok

A Bella Állatpark a Balaton fővárosában, Siófokon. Parkolóval, utakkal, karámokkal, kerttel, kertibútorokkal és kerti járdával ellátott 30000 négyzetméteres területen található állataink otthona.

Az állatparkban állatbarát környezetben vannak elszállásolva az állatok a park egész területén. A főépület földszintjén boxos istállóban lovak vannak, az emeleten pedig klubhelység, mellékhelységek és terasz szép kilátással áll a vendégek rendelkezésére.

Az udvaron kerti fabútorok, legelőkarámok, otthona és kisállat simogatók: kétpúpú tevék, alpakkák, lovak, pónilovak, mini-pónik, szamarak, kenuguruk, szurikáták, kecskék, birkák, zebuk, pávák, díszmadarak és óriás papagájok, emuk, struccok, macskafélék, nyulak, sok más háziállat, disztó halakkal és vizimadárpark várja a látogató állatbarát vendégeket.

Nyitva tartás

Szeptember 04-től-Május 31-ig

 • 9.30-18.30

Árak

Nyugdíjas, Diák

 • 2 300 Ft

Felnőtt

 • 2 500 Ft

Gyerek

 • 2000 Ft

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

állatkertek

kikapcsolódás

állatok