4+1 bakancslistás hely: mutatjuk Magyarország legjobb vidéki állatkertjeit

HelloVidék   
  Megosztom
4+1 bakancslistás hely: mutatjuk Magyarország legjobb vidéki állatkertjeit

A jó időnek köszönhetően ismét rengetegen keresik fel vidéken a különböző állatkerteket. Hazánk szerencsére bővelkedik az állat, és vadasparkokból, éppen ezért ezek látogatása remek kikapcsolódási lehetőséget nyújthat kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A vadasparkok alapvetően a magyarországi vadállományt mutatják be, de rengeteg olyan hely van, ahol számos különlegességgel is találkozhatunk még ezenkívül. Ha valami igazán izgalmasan kalandot szeretnénk, akkor nincs is jobb családi program, mint felkeresni a hozzánk legközelebbiek egyikét. De vajon milyen különlegességekkel találkozhatunk a legnépszerűbbekben? Ennek jártunk utána.

Nyíregyházi Állatpark

A Nyíregyházi Állatpark Európa egyik legnagyobb állatállománnyal rendelkező állatparkja, amely több ezer állatnak ad otthont. A vidéki állatkertek közül először itt láthattunk fókabemutatót, valamint a nyíregyházi állatkertben adták át az ország első vidéki tengeri akváriumát, melynek a szirti cápa is a lakójává vált. A helyszínen olyan különleges állatokkal találkozhatunk, mint a fehér tigris, az afrikai elefánt, a komodói sárkány vagy a homoki tigriscápa.

További érdekesség, hogy tavaly megérkeztek a Jégkorszak első lakói a Humboldt-pingvinek, a kodiak-medve, és többek közt észak-kínai leopárdok születtek.

A diákjaik szakképzett pedagógusok és főiskolai hallgatók vezetésével ismerhetik meg testközelből az élővilágot. Mint írják, bepillantástást engednek a kulisszák mögé, s a 5 nap alatt a szervezett programok keretében megismerkednek Föld állatvilágával.

Nyitva tartás

  • 09:00-18:00 (Mindennap)

Árak

Gyerek, Nyugdíjas, Diák

  • 4 200 Ft

Felnőtt

  • 6 500 Ft

Szegedi Vadaspark

A Szegedi Vadaspark Magyarország egyik legfiatalabb állatkertje, és a legnagyobb területű is egyben. A földrészenkénti felosztásban elhelyezett kifutókban hazai és távoli tájak állatai egyaránt megtekinthetők. Számos ritka, kihalástól veszélyeztetett faj is megtalálható a parkban. A Szeged Vadasparkban körülbelül 200 faj egyedével találkozhatnak a látogatók.

Köztük olyan ritkaságokkal is, amelyek európai viszonylatban is kuriózumoknak számítanak, mint például a Darwin-nandu, a füles keselyű, az Alaotra-tavi bambuszmaki, a csupaszpofájú tamarin.

A Vadasparkot emellett természetvédelmi és oktatási tevékenysége teszi kiemelkedővé régióban. Az érdeklődők számos rendezvény közül is válogathatnak, amelyek nemcsak hasznosak, hanem szórakoztatók is.

Nyitva tartás

  • Április: 09.00-18.00 Mindennap

Árak

Felnőtt

  • 5300 Ft

Diák és nyugdíjas

  • 3800 Ft

Gyerek (3-14)

  • 3500 Ft

Pécsi Állatkert

A Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium a Mecsek oldalában található, gyönyörű környezetben. A Zoo nem véletlenül használja a „Vadon a város felett!” szlogent, hiszen ez Magyarország legmagasabban fekvő állatkertje.

Az állatkert akvárium-terrárium épületében tengeri és édesvízi halak, kétéltűek és hüllők gazdag gyűjteménye tekinthető meg, melynek egyik legnagyobb látványossága a 100 000 literes cápás akvárium. A Zoo területén többek között borjúfókákkal, vízilovakkal, fehér bengáli tigrisekkel, barnamedvével, vörös pandákkal, foltos hiénákkal, kubai krokodillal, makikkal és számos más, egzotikus állattal találkozhatnak a látogatók.

Az állatkert különféle programokkal, igény esetén zoopedagógiai foglalkozással, csoportvezetéssel és nyaranta látványetetésekkel várja a látogatókat.

Nyitva tartás

Április 1. – Április 30.

  • Hétköznap: 9:00–17:30
  • Hétvégén (szabad- és ünnepnapokon): 9:00–18:30

Árak

Nyugdíjas, Diák

  • 2 500 Ft

Felnőtt

  • 3 500 Ft

Veszprémi állatkert

A Veszprémi Állatkert Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező vidéki állatkertje. A kicsiknek és nagyoknak egyaránt feledhetetlen élményt nyújtó, különleges természeti adottságokkal rendelkező Állatkert kapuit 1958. augusztus elsején nyitotta meg, mely - hatalmas társadalmi összefogással épült fel - mindössze öt hónap leforgása alatt.

A Veszprémi Állatkert évről-évre fejlődik. Az eddigi legnagyobb és leglátványosabb fejlesztése 2014 februárjában kezdődött, és ennek keretében készült el az Elefánt Park, ahol a három fiatal és játékos elefántbika, Nuka, Dinkar és Félix kapott elhelyezést, továbbá a vizes élővilágot bemutató projekt, ahol a borjúfókák és a pápaszemes pingvinek életébe nyerhetnek betekintést, valamint az új orrszarvúház és a hozzá tartozó kifutó, ahol télen is megcsodálhatók a látogatók kedvencei.

Az új, 2013-ban átadott Gulya-dombi vendégforgalmi bejárattal szemben látványkifutó épült, ahol lámafélék kaptak helyet, és a megnövekedett vendégforgalom miatt szükségessé vált egy akadálymentesített vizesblokk kialakítása is az új pénztár közelében.

A projekt befejezéseként 2015 júniusában került átadásra az az 5 000 m2 alapterületű és 15 méter belmagasságú Madárröpde, melynek kialakítása Magyarországon egyedülálló, és ahol flamingókkal, skarlát íbiszekkel és récékkel találkozhatnak a látogatók. Nem sokkal rá 2021-ben kezdődött a Háziállat-bemutató és a Nagymacska-bemutató építése, a projekt 2023-ban zárul.

Nyitva tartás

Április 1. - május 31.

  • 9.00-16.00 (Hétköznap)
  • 9.00-17.00 (Hétvége)

Árak

Gyerek

  • 4 200 Ft

Diák

  • 4 600 Ft

Felnőtt

  • 6 200 Ft

Bella Állatpark – Siófok

A Bella Állatpark a Balaton fővárosában, Siófokon. Parkolóval, utakkal, karámokkal, kerttel, kertibútorokkal és kerti járdával ellátott 30000 négyzetméteres területen található állataink otthona.

Az állatparkban állatbarát környezetben vannak elszállásolva az állatok a park egész területén. A főépület földszintjén boxos istállóban lovak vannak, az emeleten pedig klubhelység, mellékhelységek és terasz szép kilátással áll a vendégek rendelkezésére.

Az udvaron kerti fabútorok, legelőkarámok, otthona és kisállat simogatók: kétpúpú tevék, alpakkák, lovak, pónilovak, mini-pónik, szamarak, kenuguruk, szurikáták, kecskék, birkák, zebuk, pávák, díszmadarak és óriás papagájok, emuk, struccok, macskafélék, nyulak, sok más háziállat, disztó halakkal és vizimadárpark várja a látogató állatbarát vendégeket.

Nyitva tartás

Szeptember 04-től-Május 31-ig

  • 9.30-18.30

Árak

Nyugdíjas, Diák

  • 2 300 Ft

Felnőtt

  • 2 500 Ft

Gyerek

  • 2000 Ft

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

állatkertek

kikapcsolódás

állatok