Különleges programmal készülnek Vácon: rengeteg embert várnak

MTI   
  Megosztom
Különleges programmal készülnek Vácon: rengeteg embert várnak

Reneszánsz emlékév kezdődik szombaton Vácon, a több hónapig tartó programsorozat során egyebek mellett a korszakot bemutató időszaki kiállítással, gasztronómiai programokkal, hagyományörző bemutatókkal és kézműves foglalkozásokkal várják a látogatókat.

Az eseménysorozat apropója, hogy 550 évvel ezelőtt szentelték váci püspökké a humanista Báthori Miklóst, aki Mátyás király udvarával vetekedő reneszánsz központot alakított ki Vácon.

A több hónapig tartó programsorozat célja, hogy a látogatók bepillantást nyerjenek a város 15-16. századi virágkorába, megismerjék az itáliai művészetek, tudományok és mesterségek iránt rajongó Báthori Miklós munkásságát, a ma már csak töredékekben látható váci reneszánsz építkezéseket, és átfogó képet kapjanak a korszak gasztronómiájáról, öltözködéséről, szórakozási szokásairól és fegyvereiről.

A programok között táncosok, korabeli mesterek, vívók és tudósok szórakoztatják majd az érdekődőket. A gyerekek alkotó foglalkozásokon, mesés történeteket hallgatva, felfedező játékokon keresztül ismerhetik meg a reneszánsz kor világát. Emellett korabeli finomságokat is kóstolhatnak a rendezvényre látogatók.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

vác

program

esemény