Igazán extra piac nyílik Szentendrén: ki nem találod, mit fognak árulni a kultúra kedvelőinek

MTI   
  Megosztom
Igazán extra piac nyílik Szentendrén: ki nem találod, mit fognak árulni a kultúra kedvelőinek

Verstérkép és verses piac is várja a látogatókat a költészet napjához kapcsolódóan Szentendrén - számolt be az MTI-nek a Szentendrei Kulturális Központ ügyvezetője.


 

Lakatos Judit elmondta, hogy április 11-étől városszerte 62 helyen lesznek olvashatók a kulturális központ A költő te magad légy! című felhívására beküldött versek. A négy éve indított kezdeményezésre ebben az évben csaknem kétszáz alkotó mintegy 450 költeménye érkezett, és a szervezők ezekből válogatva állították össze az idén is Szentendre verstérképét, amely lírai sétára invitálja a látogatót. A közintézmények ablakaiba, kirakatokba, buszmegállókba kihelyezett költemények mellett szombaton a városi piacon is versek fogadják a vásárlókat, amelyeket haza is vihetnek kosarukban, de felolvasások is lesznek.

Lakatos Judit hozzátette, csütörtöktől Szentendre verses füzete is olvasható, benne az elmúlt négy év alkotásainak válogatásával és szentendrei fotósok városképeivel ötven oldalon. Április 21-én pedig maguk az alkotók olvassák fel műveiket a Barlangban.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szentendre

vers