Világsztárok, hazai kedvencek és sokszínű fesztiválkínálat 2024-ben a Balaton körül: itt vannak a részletek

HelloVidék   
  Megosztom
Világsztárok, hazai kedvencek és sokszínű fesztiválkínálat 2024-ben a Balaton körül: itt vannak a részletek

Kultúra, gasztronómia, világsztárok és hazai kedvencek a tó körül. Ez a MOL Nagyon Balaton, ami immár 12 éve segíti a balatoni régió népszerűsítését, arra bíztatva mindenkit, hogy mozduljanak ki, járják be és ismerjék meg jobban a Balaton környékét. 


 


 

Több mint egy évtizedes fennállása óta a MOL Nagyon Balaton a hazai turizmus egyik legfontosabb védjegyévé vált - olvasható a sajtóközleményükben.

Ahogy megjegyezték, az alapítók fontos feladatuknak tekintik, hogy a hazai és külföldi látogatók a sokszínű kulturális és gasztronómiai kínálat ismeretében szeressenek bele, látogassák meg és térjenek vissza a Balatonhoz. Gregory Porter Veszprémben, a Morcheeba Paloznakon, Jan Blomqvist Tihanyban, a Purple Disco Machine és Elderbrook Zamárdiban, a hazai művészek százai – Azahriah-tól Zoránig - pedig Kapolcstól Balatonfüreden és Keszthelyen át egészen Siófokig lesznek láthatók. 2024-ben a Jazzpiknik, a VeszprémFest, a STRAND Fesztivál, a Balaton Piknik, a ZamJam, a Kultkikötő, a Művészetek Völgye, a Balaton Sound, a B my Lake, a Veszprémi Utcazene Fesztivál vagy éppen a Plázs mellé újabb nívós produkciók sorakoznak fel. A MOL Nagyon Balaton a legizgalmasabb balatoni események között ajánlja idén a Be Massive Horizon programjait, a Peter’s Teraszt és az alsóörsi Tábor Fesztivált. A Bagossy Brothers Company pedig biciklis miniturnét szervez nyáron a tó körül. Várhatóan idén is több százezer vendéget vonzanak a tó környékére a kulturális események és fesztiválok.

A MOL Nagyon Balaton sikerét mutatja, hogy 12 éve fogja össze és mutatja meg a Balaton Régió legizgalmasabb produkcióit.

Érdemes néhány pillantást vetni arra a névsorra, amely a Balatonon 2024-ben felvonuló hazai és világsztárokat foglalja csokorba. Ha ehhez elképzeljük ezeknek az eseményeknek, fesztiváloknak, kulturális programoknak otthont adó helyszíneket is, túlzás nélkül kijelenthető, hogy világszínvonalú vonzerőt mondhat magáénak a Balaton az idei évben is. Hosszú ideje jellemzően közel egymillió vendéget vonzanak a Balatonra a kulturális programok. A tó körül működő szervező partnerekkel együtt erre számítunk idén is.

Az alapító páros, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert a kezdetek óta feladatának tekinti, hogy a Balatont a tó körüli kulturális kínálaton keresztül mutassák be minden évben.

A 2024-es szabadtéri programok sorát a Be Massive Horizon nyitja Balatonbogláron május 25-én, majd június 8-án Szántód-Tihany között félúton az új kompok avatójával folytatódik a különleges Horizon partik sorozata, melyekhez a MOL Nagyon Balaton kiemelt partnerként kötődik. A ZamJam megújult formában, ingyenes rendezvényként május 31. és június 2. között Zamárdiba várja a közönséget. A sok helyszínen zajló háromnapos fesztiválon többek között fellép a Hot Jazz Band és Charlie, jazz koncertek, gyermek-, sport- és képzőművészeti programok, kertmozi, Trabant túra, piac, irodalmi terasz is várja a városba látogatókat, ahol tihanyi panorámás tűzijáték indítja itt a nyarat. A szervezők azt remélik, ezekben a napokban már a Balatonban is megmártózhatunk és nyitva lesznek a várva várt fagyizók és teraszok is.

Júniustól a Plázs Siófok többek között az Edda, Dzsúdló, a Neoton Família vagy éppen a Quimby koncertjeivel és dj-kkel, a Kultkikötő programjai Balatonszárszótól Alsóörsön át Balatonföldvárig színházzal, filmklubbal, klasszikus és könnyűzenei programokkal - többek között fellép Kollár-Klemencz László, A GRUND - vígszínházi fiúzenekar, Bősze Ádám és Mucsi Zoltán is – hónapokon keresztül nyújt színvonalas kikapcsolódási lehetőséget a Balatonhoz látogatóknak. A hónap utolsó hétvégéjén a 6. Bondoró Nemzetközi Utcaszínház Fesztiválon nemzetközi és hazai utcaszínházi attrakciók, gólyalábasok, bábművészek, artisták és zenészek lepik el Balatonalmádit.

A Balaton Piknik, a MOL Nagyon Balaton kockás-pokrócos utazó fesztiválja június 14. és 16. között szokás szerint új helyszínre, ezúttal Tihanyba érkezik. Napközben bemutatják a város ismert és rejtett kincseit, éttermeit, kávézóit, csodás helyeit. A fő helyszínen szombaton és vasárnap piac, kortárs művészek pop-up tárlatai, estefelé pedig a hely hangulatához illő zenekarok, hazai és világsztár dj-k várják a Balaton Piknik közönségét. Worakls és Jan Blomqvist mostanra igazolt az idei line-upba, a jegyelővétel pedig napokon belül elindul.

Július 3. és 6. között a legismertebb elektronikus zenei sztárok és “beach-hangulat” várja a rajongókat Zamárdiban a Balaton Soundon, a nemzetközileg is jegyzett, nagy tradíciójú vízparti fesztiválon, amely idén is otthont ad a B my Lake fesztiválnak és a legnagyobb techno csillagokat várja a tó mellé. Csak néhány név a programból: Adam Beyer, Juliet Fox, Paul Kalkbrenner, Alison Wonderland.

A vitorlázás ünnepe, Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye, az 56. Kékszalag, 2024. július 18-án rajtol Balatonfüredről. Ha az időjárás is engedi, két nappal később pedig több ezren csobbannak vízbe Magyarország ikonikus nyíltvízi úszó eseményén, a Balaton átúszáson Révfülöp és Balatonboglár között.

A VeszprémFesten július 16-20. között Gregory Porter, a Toto, Paloma Faith, a Milky Chance, valamint José Cura lép fel a História kertben felállított nagyszínpadon, Snétberger Ferenc pedig három nap, három különböző műsort ad elő a Jezsuita Templomkertben. Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja, a Művészetek Völgye több ezer programmal, többek között az Elefánt, a 30Y, a Parno Graszt és Platon Karataev koncertjeivel vár mindenkit július 19. és 28. között Kapolcsra, Vigántpetendre és Taliándörögdre. A Paloznaki Jazzpikniken augusztus 1. és 3. Anastacia, The Brand New Heavies, a Morcheeba, Izo FitzRoy és Tony Hadley is koncertet ad. Innen nem messze pedig különleges és izgalmas produkciókkal telik meg a belváros: július végén újra Veszprémi Utcazene Fesztivál!

Mára a STRAND Fesztivál lett a Balaton régió egyik legfontosabb eseménye. A hazai klubok és koncerthelyszínek főszereplői adják egymásnak a színpadot augusztus 22. és 24. között. Többek között érkezik Azahriah, a Bagossy Brothers Company, Majka, Dzsúdló és Beton.Hofi, a nemzetközi szintérről pedig Alok, Elderbrook és a Chase & Status is. A páratlan koncertkínálat mellett fontos hívószó a cirkuszok világa, amely nemcsak a színpadokon köszön vissza, a közönség is kipróbálhatja magát az artisták világában. Emellett pedig a STRAND minden bizonnyal az egyik legszebb hazai fesztivál helyszín, közvetlen a víz partján, tihanyi panorámával a háttérben.

A 2013 óta működő MOL Nagyon Balaton programjához idén is érkeznek új szereplők. A Bagossy Brothers Company ezúttal nem csak egy koncerttel, hanem Balaturné címmel egy biciklis balatoni sorozattal keres fel öt helyszínt a tó körül. Új helyszín Balatonakarattyán a Peter’s Terasz, ahol a szőlő árnyékában már április végétől elindul a színes koncertkínálat. A keményebb műfajok és a rockzene szerelmeseit a Tábor Fesztivál várja Alsóörsön augusztus 28. és 31. között negyvennél több külföldi és hazai előadóval, köztük olyan világsztárokkal, mint a Stratovarius, The Toy Dolls és a Korpiklaani. Már-már tradíció, hogy június első szombatján a Balaton-felvidék csodás szőlőhegye megtelik élettel és egy napra a borrajongó természetbarátoké lesz a főszerep a Szent György-hegy HAJNALIG eseményen. Fellép Bödőcs Tibor, Péterfy Bori & Love Band, a hiperkarma és a Platon Karataev - irodalom a kertben, koncertek a dombon, beszélgetések, film és sokféle zalai íz, táj és történet vár Zala legszínesebb kulturális fesztiválján, a Margófeszten.

A MOL Nagyon Balaton célja idén is változatlan: a hazai és nemzetközi turisták figyelmét szeretnénk felhívni azokra az eseményekre, amelyek a meggyőződésünk szerint kínálatukban, minőségükben kimagaslóak, amelyekért érdemes akár messzebbről is felkeresni a Balaton partján. Ezek között szerepelnek olyanok, amelyek sok éve öregbítik a Balaton jó hírét és nagy örömünkre több újdonság is helyet kapott az ajánlataink között. Május végén jelenik meg a Best of Summer kiadványunk, amely a régió eseményeinek programjait mutatja be, a Facebook és Instagram felületeken pedig naponta adunk hírt a Balaton eseményeiről

– meséli Váncza Panna, a MOL Nagyon Balaton vezetője.

Nemcsak a MOL kommunikációs igazgatójaként, de a Balaton szerelmeseként is boldogan és büszkén tekintek minden évben arra a sokszínű palettára, amely a tó környékét és a MOL Nagyon Balaton által kínált programokat jellemzi. Siófoktól Balatonszemesen át a déli parton végig, majd Keszthely érintésével a Káli medence lankáin át jutunk el Tihanyba, Füredre, Veszprémbe, útközben számtalan helyen megpihenve és magunkba szívva a Balaton egyedülálló illatát. A MOL Nagyon Balaton idén is az aktívabb kikapcsolódásról és az élményekről szól: világsztárok koncertjei, hazai kedvencek, színházi programok, sport, gasztronómia. A MOL Nagyon Balaton célja, hogy megbízható útmutatóként szolgáljon és bárhonnan is indulunk biztosra vehetjük, hogy jó helyen járunk!

– emeli ki Pantl Péter, a MOL-csoport Kommunikációs Igazgatója.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

nagyon balaton

fesztivál