Nesze neked energiaválság: újabb gyógyfürdővel bővült a hazai kínálat

HelloVidék   
  Megosztom
Nesze neked energiaválság: újabb gyógyfürdővel bővült a hazai kínálat

Gyógyfürdő minősítést szerzett a Bükkszéken lévő fürdő, ami a Bükkszéki Gyógy- és Strandfürdő nevét kapta meg.


 

A termalonline.hu beszámolója szerint nem is az a meglepő, hogy megkapták a minősítést, hanem az, hogy eddig nem rendelkeztek a címmel, hiszen nagyon jók az adottságaik. Bükkszéken található hazánkban a legmagasabb ásványianyag-tartalmú olyan gyógyvíz, amiben fürdeni is lehet.

A Salvus néven is ismert gyógyvíz fürdőkúrához, ivókúrához, illetve porlaszva inhalációs kezelésekhez is alkalmazható. Mindemellett brómtartalom területén is hazai listavezetőnek számít.

Mindez azt jelenti, hogy immár hét gyógyfürdője van Heves vármegyének. Gyógyfürdő címmel rendelkezik ugyanis az Egri Termálfürdő, a Demjénben lévő gyógy- és élményfürdő, az egerszalóki Saliris Resort. Mindezeken felül érvényes gyógyfürdő minősítése van a felújítás alatt álló egri Hunguest Hotel Flórának, de gyógyfürdőnek számít a mátraderecskei mofetta és Parádfürdőn működő kórház is.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

gyógyfürdő

fürdő

kikapcsolódás