Ezt kár kihagyni: a vidék egyik legkedveltebb parkjában szerveznek most extra családi programokat

MTI   
  Megosztom
Ezt kár kihagyni: a vidék egyik legkedveltebb parkjában szerveznek most extra családi programokat

Bemutatókkal, szakvezetésekkel, gyerekfoglalkozásokkal, játékokkal várják az érdeklődőket a Föld napja alkalmából tartandó ingyenes családi napra április 20-án, Pécsen, a Tettye városrészben.


 


 

Az eseményt civil szervezetekkel karöltve megrendező Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága (DDNPI) MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: évek óta hagyomány, hogy a Föld napja alkalmából a Tettyén színes forgataggal várják az érdeklődőket.

Az idei rendezvény fókuszában az a Mura-Dráva-Duna UNESCO Bioszféra Rezervátum lesz, amely 2021-ben jött létre Magyarország, Ausztria, Horvátország, Szerbia és Szlovénia részvételével. A világ első, öt ország közreműködésével megvalósult egységes bioszféra-rezervátuma, Európa egyik legnagyobb természeti területének számít. A bioszféra-rezervátum számos különleges halfajnak és több mint 300 madárfajnak ad otthont - írták.

A tettyei rendezvényen e rezervátum értékeinek bemutatása mellett - a többi között - ügyességi, természetismereti játékokkal, kisállat simogatóval, retro könyvvásárral és olvasóligettel, gyerekkoncertekkel, vezetett kirándulásokkal is várják az érdeklődőket.

A rendezvény programjairól részletesen a www.ddnp.hu/okoturizmus/programok oldalon lehet tájékozódni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pécs

program

programajánló