Különleges kiállítás nyílik a vidéki nagyvárosban: rengeteg ember várnak

MTI   
  Megosztom
Különleges kiállítás nyílik a vidéki nagyvárosban: rengeteg ember várnak

A Busidó fiai című könyvét mutatják be április 20-án, szombat délelőtt a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban, az eseményen nyílik meg a kötet címével azonos időszaki kiállítás is.

A könyvbemutatónak és a tervek szerint az év végéig megtekinthető időszaki kiállítás megnyitójának moderátora Bajnai Zsolt, a blogSzolnok szerkesztője lesz.

Doma-Mikó István Kamikazek - A Busidó fiai című regényében egy öreg kamikaze visszaemlékezésein keresztül ismerhetik meg az olvasók, hogy kik voltak azok a 17-26 éves japán fiatalok, akikben a hazaszeretet legyőzte az életösztönt.

A festőművész 1998-tól foglalkozik kamikazekutatással. Riportokat készített az életben maradt kamikaze pilótákkal és a japán történelem prominens alakjaival. Az általa létrehozott gyűjtemény bemutatása céljából életre hívott egy múzeumot, amely 2006-ig volt nyitva Füzesgyarmaton. Doma-Mikó István 2023-ban a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumnak felajánlotta a teljes gyűjteményét, annak kezelését és kiállítások megrendezését.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

szolnok

könyvbemutató

kiállítás