Különleges kiállítás nyílik a vidéki nagyvárosban: rengeteg ember várnak

MTI   
  Megosztom
Különleges kiállítás nyílik a vidéki nagyvárosban: rengeteg ember várnak

A Busidó fiai című könyvét mutatják be április 20-án, szombat délelőtt a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban, az eseményen nyílik meg a kötet címével azonos időszaki kiállítás is.

A könyvbemutatónak és a tervek szerint az év végéig megtekinthető időszaki kiállítás megnyitójának moderátora Bajnai Zsolt, a blogSzolnok szerkesztője lesz.

Doma-Mikó István Kamikazek - A Busidó fiai című regényében egy öreg kamikaze visszaemlékezésein keresztül ismerhetik meg az olvasók, hogy kik voltak azok a 17-26 éves japán fiatalok, akikben a hazaszeretet legyőzte az életösztönt.

A festőművész 1998-tól foglalkozik kamikazekutatással. Riportokat készített az életben maradt kamikaze pilótákkal és a japán történelem prominens alakjaival. Az általa létrehozott gyűjtemény bemutatása céljából életre hívott egy múzeumot, amely 2006-ig volt nyitva Füzesgyarmaton. Doma-Mikó István 2023-ban a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumnak felajánlotta a teljes gyűjteményét, annak kezelését és kiállítások megrendezését.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

szolnok

könyvbemutató

kiállítás