Már csak ez hiányzott a magyar vidékről: megvan, hol állítják fel a világ legnagyobb kopjafáját

HelloVidék   
  Megosztom
Már csak ez hiányzott a magyar vidékről: megvan, hol állítják fel a világ legnagyobb kopjafáját

A világ legnagyobb kopjafáját tervezik felállítani a 84-es számú főút mentén, a Nemesvitánál lévő Répa Rozi csárdánál.

A világ legnagyobb kopjafáját tervezik felállítani a 84-es számú főút mentén, a Nemesvitánál lévő Répa Rozi csárdánál, ahol ezzel együtt egy új rendezvényközpontot is nyitnak április 30-án - írta a Veol.

Erről az ötletgazda, tulajdonos Kulcsár Zoltán tájékoztatta a lapot. Mint elmondta, tudomása szerint a világ eddigi legmagasabb kopjafája 19 méteres és Erdélyben található. Ezt szárnyalja túl Kulcsár Zoltán és csapata, a már nagyobb részt megformázott, de még vízszintes helyzetben lévő hatalmas kopjafával. A Fődi Tibor szobrász által faragott motívumok között természetesen megtalálható az életfa szimbóluma, a magyar címer, a turulmadár, a legtetejére pedig egy kettős kereszt kerül majd, ami szintén elkészült már. A kopjafa alapját jelentős mérete és súlya miatt szakszerű tervezést követően a napokban készítik el, így a hónap végére, a rendezvényközpont megnyitójára már helyére kerül a monumentális alkotás.

Egy nagyméretű, rögzített színpad formálódik, ahol koncerteket, különböző előadásokat, színpadi produkciókat is terveznek. Az első alkalommal, április 30-án – ami egyben a rendezvényközpont hivatalos megnyitója is lesz – a Republic együttes ikonikus énekesére, Bódi László „Cipőre" emlékeznek.

Azt külön kiemelte Kulcsár Zoltán, hogy a környékbeli gazdákkal, vállalkozókkal már felvette a kapcsolatot, mivel az ő termékeiket kínálja majd az érkező vendégeknek, így a rendezvényközpont a szórakoztatás, kikapcsolódás biztosítása mellett helyi gazdaságot is támogatja.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kopjafa

rekord

veszprém megye