Itt a nap videója: ez a cuki állatka nyűgözte le a Balaton parton sétálókat + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a nap videója: ez a cuki állatka nyűgözte le a Balaton parton sétálókat + Videó

Nem mindennapi látványosság, amikor környezetünk egyik legérdekesebb lakója, a vidra úgy dönt, hogy megmutatkozik a nagyérdeműnek - írta cikkében a Sonline.

Pár napja a Siófoki Sóstó strand közelében sétálva vették észre a járókelők, hogy egy vidra úszkál a vízben. Az esti napfényben fürdőző kis állat látványa különösen varázslatos volt:

A Balatonban élő vidrák is fokozottan védett állatok

A vidra, ez a vízhez kötött életmódú vízi ragadozó emlős elterjedési területén majd mindenhol kipusztult. Ugyanakkor hazánkban még egységes és fejlődő állománya él, emiatt Nyugat- és Észak Európában “vidranagyhatalomnak” neveznek bennünket, ami nem azt jelenti,hogy létszámuk idehaza jelentős, hanem azt, hogy az említett földrajzi régiókhoz képest még sűrű a nálunk lakó vidraállomány létszáma.

A vidrák a Balaton környékén is élnek, tündéri és pajkos emlősök. Néhány érdekes tény róluk:

  • A vidrák karcsú és áramvonalas testalkatúak, kitűnően úsznak.
  • Nem alszanak téli álmot, éjjel a legaktívabbak.
  • Víztaszító, zsíros-tömött bundájuk megvédi őket a hideg vízben.
  • Akár 10 méter mélyre is lemerülhetnek, mivel kiváló búvárok.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vidra

balaton

videó