Hivatalos! Megdőlt a balatoni pontyrekord: nézzétek, mekkora szörnyet kapott ki a mázlista pecás

HelloVidék   
  Megosztom
Hivatalos! Megdőlt a balatoni pontyrekord: nézzétek, mekkora szörnyet kapott ki a mázlista pecás

Április 21-én, vasárnap vette kezdetét a világ legnagyobb pontyfogó versenye, a 140 óráig zajló X. Balaton Carp Cup (IBCC), amelynek negyedik napján megdőlt a hivatalos balatoni pontyrekord és egyben a versenyrekord is.


 


- írta a Pecaverzum.

Már az esemény megkezdése előtt bizakodtak a horgászok, hogy a kedvező időjárási előrejelzések miatt arra is sor kerülhet, hogy megdől a hivatalos balatoni pontyrekord - írta a Pecaverzum.

Az IBCC első 30 kiló meghaladó halára április 22-ig kellett várni, amikor Balatonalmádiban, a káptalanfüredi strandon, a 284-es pegen horgászó Mikbaits Rebels egy 30,1 kilós pontyot mérlegelt.

Ez még messze elmaradt a sokat által áhított csúcstól, de április 24-én, szerdán délután végül beigazolódott a korábban megfogalmazott sejtés, és elkerült egy akkora ponty a Balatonból, mint még soha.

– közölték a szervezők.

A horgász elmondása alapján a hal lassú húzós kapással jelentkezett a 470 méterre bejuttatott végszereléken felkínált 2 darab, 24 milliméteres, rákos-májas bojlira. A fárasztás megközelítőleg 20 percig tartott – olvasható a BHNp Zrt. Facebook-oldalán:

Nagy Gábor, a BHNp Zrt. horgászati ágazatvezetője azt mondta, az új balatoni rekord egy ismert hal, már többször horogra került. Egyedi ismertetőjegye, azonosító bélyege egy pikkelycsavar a bal oldalán.

Csörgő Tamás főszervező szerint él ennél még nagyobb ponty is a Balatonban.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

ponty