Színháznapokat rendeznek Kaposváron: ezek az izgalmas programok várják a gyerekeket

MTI   
  Megosztom
Színháznapokat rendeznek Kaposváron: ezek az izgalmas programok várják a gyerekeket

Huszonöt előadásra, valamint változatos szakmai- és kísérőprogramokra várja az érdeklődőket a XI. Kaposvári ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé, amelyet május 6. és 10. között rendeznek a somogyi vármegyeszékhelyen.

A Kolibri Színházban működő ASSITEJ Magyar Központ és a kaposvári Csiky Gergely Színház szervezésében sorra kerülő seregszemlén a 2022 után bemutatott legjobb gyermek- és ifjúsági színházi előadások, színházi nevelési programok vesznek részt korosztályok szerint csoportosítva - adta hírül honlapján a ASSITEJ Magyar Központ.

Kitértek rá, a ciprusi Still Theater Group Still! A szobor, ami bejárta a világot című előadásával érkezik, a Ljubljana Puppet Theater a tavalyi Színházi Olimpián bemutatott Alagút című produkcióját hozza el Kaposvárra. ASSITEJ Magyar Központ honlapja szerint a fesztivált a Csiky Gergely Színház Túl a Maszat-hegyen című előadása zárja. A szervezők jelezték, az ötnapos rendezvénynek a Csiky Gergely Színház, az Együd Árpád Kulturális Központ (Agóra), a Szivárvány Kultúrpalota és a Lorántffy Zsuzsanna Református Iskola ad otthont.

Az ASSITEJ Magyar Központ a Csiky Gergely Színházzal közösen 2002 óta kétévente rendezi meg a biennálét, a versenyprogramban helyett kapott legjobbnak ítélt produkciót Üveghegy-díjjal jutalmazza a szakmai zsűri - utaltak rá. Hozzáfűzték, hogy a versenyprogram mellett szakmai beszélgetéseket, konferenciát is tartanak Kaposváron.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

kaposvár

szórakozás

színház

programok

gyerekek

rendezvény