Itt a bejelentés: ők lesznek az idei fellépők az Örvényesvölgy Fesztiválon

MTI   
  Megosztom
Itt a bejelentés: ők lesznek az idei fellépők az Örvényesvölgy Fesztiválon

Bejelentette teljes programját a június 28-30. között zajló Örvényesvölgy Fesztivál. A négy nemzetközi fellépő: Matteo Bocelli, Morris Madrone, Steffen Morrison és Giacomo Turra mellett számos magyar előadó is fellép a lenyűgöző zalai völgyben. Jazz és blues különlegességek, gazdag gyerekprogramok, innovatív játszóház, irodalmi műsorok várják a látogatókat. A Balaton Bike365 Program, a Zala-Völgyi Nyitott Portáknak köszönhetően, helyi termékkóstolóval egybekötött ingyenes e-bike túrákon is részt vehet a fesztivál közönsége.

Sajtótájékoztatón mutatták be az Örvényesvölgy Fesztivál részletes programját, amelyet június utolsó hétvégéjén tartanak a zalai dombok egyik legszebb völgyében, Zalacsányban. 4 külföldi sztárvendég érkezik majd Zalacsányba, akik első alkalommal lépnek fel Magyarországon. Igazi szenzáció, hogy Andrea Bocelli, tehetséges fia, Matteo Bocelli is első koncertjét Magyarországon, az Örvényesvölgy Fesztiválon adja. Június 29-i koncertjét az olasz gitárvirtuóz Giacomo Turra funky/jazz koncertje előzi meg. A rádiós listákat vezető Morris Madrone az USA-ból érkezik a fesztivál nagyszínpadára 3 tagú zenekarával, míg a soul énekes Steffen Morrison június 28-án pénteken fogja várhatóan lenyűgözni a közönséget különleges hangjával.

A programok idén három színpadon és három további helyszínen zajlanak, a zenei koncertek mellett pedig kiemelt figyelmet kapnak a családi programok. A fesztiválnak otthont adó Pálos Resort rétjén az itt élő dámszarvasok közelében kézműves lehetőségek, felnőtt és gyerek innovatív játszóházak várják a család minden tagját. A Szeretünk Zala Egyesület közreműködésével interaktív kincskereső túra, zalai ízek kóstolója és a zalai hagyományos szokásokat, mondásokat, mesterségeket bemutató programok várhatóak.

Június 28-án pénteken már 15:30-tól megnyitja a kapuit a fesztivál, 16:30-tól Mr. Moodburn a fúziós jazz hazai jeles képviselője nyitja meg a nagyszínpadi programokat. 18:00-tól a magyar Jambalaya blues, jazz, funky és elsöprő lendületű new orleans-i zenével varázsolja majd el a közönséget.

Már a pénteki napon is szerepet kapnak a gyerekprogramok, a játszóházak, ügyességi játékok mellett két bábszínházi előadás is várható Nizsai Dániel előadásában „PULCINELLA ÉNEKE”, majd maga Vitéz László kel életre a gyerekek nagy örömére, az utóbbi előadás vasárnap is visszatér Pályi János előadásában.

Június 29-én szombaton 10:00-kor Kárász Eszter és az Eszterlánc zenekar gyermekkoncertje várható ”Játszótéri Rokkendroll” címmel. Bábszínházi és bűvészműsorok után délután 14:00-kor Scherer Péter mesél majd pályafutása legviccesebb állomásairól és életútjáról.

A lenyűgöző természeti környezetben reggel jógával és hangtálfürdővel indulnak majd a szombati napok, napközben ingyenes e-bike túrák indulnak több turnusban. Az elektromos rásegítéses kerékpárok segítségével az esti koncertek előtt bárki megismerkedhet a környék természeti szépségeivel és a Zala-Völgyi Nyitott Portákkal, ahol kóstolóval várják a résztvevőket.

A Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatósága közreműködésével, régészeti játszóház, kézműves foglalkozás, fémkeresős régészeti kutatás bemutató is várható a fesztivál minden napján.

A sajtóeseményt Badacsonyi Tamás, fesztiváligazgató nyitotta meg:

Örvényesvölgy különleges a fesztiválszezon szereplői közt. Saját birtokunkon, a zalai dombok gyönyörű környezetében, dámszarvasok között, meghitt hangulatban tartjuk a fesztivált, ahol a család minden tagja talál kellemes elfoglaltságot. Idén is jönnek világsztárok, de legalább ennyire fontos számunkra a hazai fellépők bemutatása, valamint az irodalmi, túra- és gyermekprogramok sokasága.

A fesztivál szombati napja az elővételben eladott jegyek alapján már közel teltházas.

Hamarosan fel kell függesztenünk a szombati napijegyek értékesítését. Úgy alakítottuk, hogy hétvégi, (3 napos) jegyekből még elérhető marad egy limitált mennyiség, ezen kívül pénteki és vasárnapi napijegyeink lesznek majd elérhetőek, diák- és nyugdíjas kedvezménnyel is

– tette hozzá el Badacsonyi Tamás.

A részletes program a fesztivál honlapján érhető el.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fesztivál

örvényesvölgy fesztivál

programok

fellépők