Íme, a vidék TOP gyermeknapi bulijai 2024-ben: giga buborékshow, palacsintafesztivál, Halász Judit, kell ennél több?

Pais-Horváth Szilvia   
  Megosztom
Íme, a vidék TOP gyermeknapi bulijai 2024-ben: giga buborékshow, palacsintafesztivál, Halász Judit, kell ennél több?

Ha hétvégére végre eláll az eső, a vidék összes gyereke légváras-bábszínházas-játszóházas szabadtéri partikon tombolhatja ki magát: már most lehet válogatni a jobbnál jobb helyszínek közül…Soroljuk is, hová mindenhová lesz érdemes kiruccanni a kölyköket! Hiszen tudjátok, ha május utolsó vasárnapja, akkor itt a gyermeknap!

A magyar családok május utolsó vasárnapján a gyerekeket ünneplik: ugrálóvárakkal, gyereknapi fesztiválokkal telik meg az ország. Mielőtt azonban belevágnánk a vidék top kölykös programjainak felsorolásába, azért említsük meg, honnan is ered ez ünnep, és miért pont ilyenkor programozunk családilag.

Magyarországon is nagy hagyománya van a gyermeknapnak

Az Országos Gyermekvédő Liga hazánkban már a 20. század első évtizedében is rendezett gyermeknapot, bár nem minden évben. A húszas években vált rendszeressé, hogy május vagy június valamelyik napját gyermeknappá nevezték ki. 1931-től már egy egész hetet szenteltek a nebulóknak, többnyire május első felében, mégpedig 1943-ig Nemzeti Gyermekhét néven. Magyarországon 1950-től 1953-ig június első vasárnapján, azt követően pedig minden év május utolsó vasárnapján rendezték, illetve rendezik meg a Nemzetközi Gyermeknapot.

Az ünnep célja azóta is a gyermekek boldogságának és jólétének előmozdítása, valamint a testvériség és megértés hangsúlyozása. Ezen a napon az ország szinte minden pontján megannyi programot szerveznek, még a eldugott kis településeken is játékos vetélkedőkkel, ugrálóvárakkal, arcfestéssel és más szórakoztató programokkal csábítanak. Nagyobb településeken koncertek, színházi előadások, bábszínházak és más művészeti programok szórakoztatják a gyerekeket. Sok helyen piknikeket, családi napokat vagy szabadtéri rendezvényeket tartanak, ahol a családok együtt tölthetik az időt. Gyermeknapon azonban gyakran szerveznek jótékonysági eseményeket, amelyek a rászoruló gyermekeknek segítenek.

Ennyi pénzt tapsol el egy magyar szülő átlagosan ajándékokra

Ugyan jó idő esetén maga a mulatság is egyfajta ajándék, további meglepetésekre is számíthatnak a legkisebbek. A REGIO JÁTÉK friss kutatásából kiderült, hogy ilyenkor leggyakrabban játékot, élményt és könyvet vásárolnak a szülők és nagyszülők ajándékba.

A nyár közeledtével egyértelműen a szabadtéri játékok viszik a prímet, idén sokan választanak például komolyabb buborékfújógépet vagy szivacslövőt, de a kreatív, fejlesztő játékok és a LEGO készletek is nagy kedvencek

– mondta el Gyaraki Dávid, a REGIO JÁTÉK ügyvezető-helyettese.

Gyereknap alkalmából a megkérdezettek fele az 5-10.000 Ft közötti játékokat keresi, 30 százalékuk 5.000 Ft alatt, további 20 százalékuk pedig 10.000 Ft felett költ.

Inkább a kisebb értékű ajándékok mennek jól, a családok többsége (48%) csak 1, harmada 2 különböző játékot választ a gyerekeknek. Május végén nem tapasztalunk különösebb kiugrást az értékesítésben, de az ország keleti, észak-keleti részén erősebb a hónap végi forgalom

– árulta el Gyaraki Dávid.

A felmérés kitért arra is, hogy mit várnak el a szülők, nagyszülők egy játéktól: a válaszadók 90 százaléka inkább fejlesztő, mint szórakoztató játékot keres, ráadásul a divatnál sokkal fontosabb, hogy időtálló legyen, ezért a legtöbben előre megtervezik, hogy az év folyamán milyen játékokat fog kapni a gyerek, így elkerülve az ajándékhalmozást.

A kutatás szerint a gyereknapon minden

tízből négy szülő szervez kirándulást, ketten pedig állatkerti látogatást terveznek.

Íme, a magyar vidék top gyermeknapi programjai:

1. Kicsiknek kisvonat, nagyoknak Edda - Város Napja és Gyermeknap Pakson (2024. május 24. - 25.)

  • ASE Sporttelep és ASE Csarnok melletti füves terület)

Idén ünnepli Paks várossá válásának 45. évfordulóját, ebből az alkalomból valósul meg a Város Napja és Gyermeknap 2024. május 24-25-én. A Város Napjának fő programjai között szerepel a civil szervezetek már hagyományos felvonulása, halászléfőző verseny, gyermeknapi programkavalkád, kisvonat, meglepetés ajándék, de lesznek neves fellépők: érkezik az Edda Művek és a Valmar.

Részletekért kattintsatok IDE!

2. Gyereknap Dunakeszin, ahol Halász Judit is koncertezik (2024. május 25. - 26.)

2024-ben is élménydús napra számíthattok a Katonadombon sok játékkal, látványosságokkal.

A szombatot a rendőrök és a katasztrófavédők uralják majd. A programok 10.00 és 14.30 között látogathatók. Lesz rendőrmotoros bemutató, kutyás bemutató, biztonsági öv szimulátor, versenyautó szimulátor, emelőkosaras tűzoltó autó, füst sátor, oltófal ügyességi verseny és még sok izgalmas attrakció.

Vasárnap Halász Judit koncerttel nyitnak és Horváth Tamás koncerttel zárják majd az idei gyereknapot, de a két programpont között számos más érdekességgel is készülnek. Ingyenes játékok, ládavasút, óriáskerék, sárkányhajózás, kézműves foglalkozások, színpadi bemutatók, óriásbuborék, vitorlázórepülő és színes programkavalkád.

További programok

  • 10.00-14.00 nyílt nap a Dunakeszi Járműjavítóban – gyárlátogatás Dottó vonattal
  • 10.00-16.00 Gyűjtsd össze Dunakeszit matricagyűjtés a matricasátorban
  • 10.00-16.30 meseolvasás a mesesátorban
  • 10.00-18.00 népi játékok, kézműves foglalkozás, kosárhinta, ládavasút
  • 12.00-14.00 sárkányhajózás a strandon

3. A HACsalád Háromnapos gyereknapi fesztiválja Kecskeméten (2024. május 24. - 26.)

  • Helyszín: Deák Tér és Kecskemét főtere.

A HA Család - háromnapos gyereknapi fesztivál programjai nem csak a gyerekeknek, hanem az egész családnak szólnak. A felnőttek gyermekeikkel újra átélhetik milyen gyereknek lenni és önfeledten szórakozni, mindezt 3 napon át, különféle színes, izgalmas programok keretén belül.Nem mellesleg pedig május 24-én itt, Kecskemét Fő terén az ország különböző cukrászai készítik majd az Ország Fagyiját, ahol aztán meg is választják az idei győztest.

Részletes program ITT!

4. Piknik és kézműveskedés - Gyereknap Győrben (2024. május 26.)

  • 9021 Győr , Több helyszínen

A Gyereknap Győr 2024. május 26-án kerül megrendezésre a győri Aranypart II helyszínen, ahol városi gyereknap, színpadi produkciók, gyerekprogramok, kézműves foglalkozások, bábjáték, koncertek és még sok meglepetés várja a gyerekeket gyereknap alkalmából!

Részleteket ITT találtok!

5. Vadlovak és az őstulkok között - Gyereknap a Hortobágyi Vadasparkban (2024. május 26. vasárnap, 10.00-14.00)

A Hortobágyi Vadaspark „extra” programja: 20-25 perces program keretében terepjáróból tekinthetőek meg testközelből a vadlovak és az őstulkok. A program díja: ezen a napon 18 év alatti gyerekeknek ingyenes, felnőtteknek egységesen 2.500 Ft/fő. Programuk egész nap elérhető, részvételi szándékot külön jelezni szükséges a Vadaspark területén belül található Vadló büfében.

A részletes programot ITT találjátok!

6. Játssz a Manóvárban - Városi Gyermeknapi Forgatag Szombathelyen (2024. május 26. vasárnap)

  • 9700 Szombathely , AGORA – Művelődési és Sportház, Március 15 tér 5.

Bár a gyermekes családok életében minden nap a gyerekeké, május utolsó vasárnapját hivatalosan is a gyermeknapként ünneplik a világ számos szegletében. Ünnepeljük őket, játszunk és örülünk velük, kedveskedünk nekik programmal, játékkal, családi együttléttel, közös élményekkel, sok-sok meglepetéssel és mosollyal. Az AGORA – Művelődési és Sportház minden zegébe-zugába, a színházterem küzdőterére és az épület előtti térre várják a családokat, apróságokat és nagyobbacskákat, gyermeklelkű, játékos szülőket és nagyszülőket.

Színpadi programok:

  • 15.00 Mesebolt Bábszínház: Manógyár – avagy mindenkinek vannak manói
  • 17.30 A világ legügyetlenebb, de legviccesebb bűvészének interaktív műsora

Játszóprogramok: népi fajátékok, kézműves foglalkoztatók, Mívestár Hagyományőrző Egyesület népi játszója, Logischool játékos programozás, Állatvédők Vasi Egyesülete, Blaguss Szabadidős Busz, ELTE PPK Sporttudományi Intézet Szombathely elsőéves Sport- és Rekreációszervezés szakos hallgatóinak játékos sportfoglalkozása, Mester tér, logikai játékok.

További részletek ITT!

7. Ahol "Felnőttmegőrző terasz" is lesz - Szeretlek Nagykőrös Családi Hétvégéje (2024. május 24. – 26.)

2024. május 24-25-26-családi hétvégére várják az érdeklődőket Nagykőrösön.

Az eseménynek a Cifra kert és a Safari Park ad otthont.

Május 25. – Cifrakert

  • 10.00 Kiváló Diákok Polgármesteri Fogadása
  • 19.30 I. NAGY-KŐRÖSI retro fesztivál
  • Házigazda: DJ. Lotters
  • 20.00 Groovehouse
  • 22.00 Happy Gang- és FLM
  • 23.00 DJ. Beatmakers

Május 26. – Cifrakert

  • 9.30 I. Nagykőrösi legszelídebb kismotorosok felvonulása a múzeumtól a Cifrakertben található Svájci házig. Minden kismotoros gyermek ajándék lufit kap
  • 10.00 Kicsi Gesztenye Klub Show
  • 15.00 Cukoreső kicsiknek és nagyoknak!
  • 15.30 Duende Tánciskola
  • 16.00 Children of Distance
  • 16.30 A Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ HIP-HOP tánccsoportja
  • 16.45 A Nagykőrösi Petőfi Sándor Általános Iskola mazsorett csoportjainak bemutatója
  • 17.00 Bűvészműsor kicsiknek és nagyoknak!
  • Vendég: Szabó Krisztián, bűvész
  • 20.00 „Szeretlek Nagykőrös” szabadtéri előadás, részletek az István, a király című rockoperából.

Felnőttmegőrző terasz

  • 11.00 órától Interaktív óriás buborékshow a Svájci Ház előtt
  • 18.00 órától „Bols Jazz Cafe Kocsmakvíz” a Svájci Ház teraszán
  • 18.00 órától Pantomim show a Gasztro téren

Május 26. – Safari Park

A nagykörösi lakcímkártyával rendelkező 18 év alatti gyerekeknek a második bejáratnál ingyenes a belépés. 10 órától 16 óráig minden órában ingyenes buszjárat indul a kulturális központ elől a Safari Parkba.

Bővebben a programsorozatról ITT!

8. Palacsintafesztivál Gesztivel és Rúzsa Magdival Szolnokon (2024. május 24. – 26.)

2024. május 24-26. között nyolcadik alkalommal rendezik meg Szolnokon a Palacsintafesztivált. Az előző évekhez hasonlóan a rendezvény fő irányvonala a családok minőségi kikapcsolódásának biztosítása, a családi kötelékek és értékek, az együtt töltött idő jelentőségének hangsúlyozása. Fontos cél továbbá, hogy a látogatók minőségi és értékközvetítő művészeti tartalommal találkozzanak, ezért olyan művészeket, együtteseket hívnak a kultúra minden szegmenséből, akik biztosítékai ennek a kitételnek. A szervezők az ígérik, hogy 2024-ben a programokat kicsit másképpen fogják megvalósítani, de az alapokon nem változtatnak továbbra sem.

Május 24.

19:00 Geszti Sixty

21:30 Rúzsa Magdi

23:30 Lotfi Begi

Május 25.

10:30 Bing Nyuszi Show

12:30 Csondor Kata (Disney mesedalok)

15:00 Búgócsiga Zenede

17:15 Brandnyúl koncert

19:30 Follow The Flow

22:00 Byealex és a Slepp

23.30 Yamina

Bővebben a programsorozatról ITT!

9. Bálint Ágnes Mesefesztivál Vecsésen (2024. május 25. – 26.)

  • 2220 Vecsés , Barcsai u. 1., Bálint Ágnes Emlékház (47.400238 x 19.253004)

2024-ben a mesehősök visszatérnek a XII. Bálint Ágnes Mesefesztiválra! A LEGEK MESEFESZTIVÁLJÁN a LEGnépszerűbb gyerekzenekarokkal, a LEGizgalmasabb gyermekszínházi- és bábelőadásokkal, a LEGkreatívabb és LEGtrükkösebb feladványokkal, valamint a LEGnagyobb attrakciókkal várnak! Természetesen az idei programból sem hiányozhat a retro kisbusz és a kisvonat sem, melyek a Bálint Ágnes Kulturális központ és az Emlékház között közlekednek majd.

Részletes programokat itt találjátok!

10. Tejbegríz Fesztivál, Ócsa (2024. május 26. vasárnap)

2024. május 26-án 10.00 és 20.00 óra között a VI. Tejbegríz Fesztivállal várnak kicsiket és nagyokat az Egressy Gábor Szabadidőközpont körül. Egész nap színes programokkal, színpadi műsorokkal, játékokkal, és természetesen az elmaradhatatlan tejbegrízzel kedveskednek a családoknak. A programra a belépés ingyenes.

Részletes programokat ITT találtok!

Még + 20 izgalmas vidéki gyermeknapi program, ha épp arra jártok:

  1. Egervári GyermekFesztiVár: program ide kattintva >>
  2. Bodzavirág Fesztivál, Fertőbodoz: program ide kattintva >>
  3. Grillázs és Mézeskalács Majális és Gyermeknap, Lajosmizse: program ide kattintva >>
  4. JamBoryvár, Székesfehérvár: program ide kattintva >>
  5. Hetedhét Játékfesztivál, Székesfehérvár: program ide kattintva >>
  6. Pöttyös Gyermeknap, Cegléd: program ide kattintva >>
  7. Gyereknap, Dunaföldvár: program ide kattintva >>
  8. Városi Gyermeknap az Érsekkertben, Eger: program ide kattintva >>
  9. Gyereknap, Göd: program ide kattintva >>
  10. Városi Gyermeknap, Gyula: program ide kattintva >>
  11. Gyereknap, Hajdúszoboszló: program ide kattintva >>
  12. Tejbegríz Fesztivál, Ócsa: program ide kattintva >>
  13. Városi Gyereknap, Pécs: program ide kattintva >>
  14. Városi Gyereknap, Szeged: program ide kattintva >>
  15. Szentendrei Gyereknap: program ide kattintva >>
  16. Seholország meséi – Városi gyermeknap, Tatabánya: program ide kattintva >>
  17. Tokaji gyermeknap: program ide kattintva >>
  18. Mesés Városi Gyereknap, Törökbálint: program ide kattintva >>
  19. Gyereknap, Vác: program ide kattintva >>
  20. Vizslaparki Gyereknap, Zalaegerszeg: program ide kattintva >>

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

program

programajánló

gyerek

gyereknap