Itt a vidék giga nyári szabadtéri játékának programja: kultikus nevekkel erősítenek

MTI   
  Megosztom
Itt a vidék giga nyári szabadtéri játékának programja: kultikus nevekkel erősítenek

Harminchét estén húszféle program szerepel idén a Szegedi Szabadtéri Játékok műsorán, a fesztivál két játszóhelyére mintegy 90 ezer nézőt várnak - közölte Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója.


 


 

A színházi vezető az Újszegedi Szabadtéri Színpad bejárásán elmondta, erős az érdeklődés a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásai iránt, a számok a pandémia előtti legjobb éveket idézik.

Az elmúlt években folyamatosan fejlesztették a fesztivál újszegedi ligetben található, kisebbik játszóhelyét. Három évvel ezelőtt fedést kapott a színpad, ami lehetővé teszi, hogy koncerteket is tartsanak, korszerűsítették a játszóhely hang- és fénytechnikáját, idén pedig a színpadi padozatot cserélik ki - részletezte a főigazgató.

Az Újszegedi Szabadtéri Színpad programját a műfaji sokszínűség jegyében állították össze, úgy, hogy minden korosztály megtalálja a számára vonzó előadásokat - közölte Barnák László.

Elsőként a Tiszavirág Néptáncegyüttes néptáncgálája látható Újszegeden június 16-án, Berecz András mesemondó és a Juhász Zenekar közreműködésével A mi mesénk címmel.

Június 19-én a Nouvelle Vague ad koncertet. Ezt egy Dixieland gálakoncert követi június 26-án, amelyen színpadra lép a Benkó Dixieland Band, Bényei Tamás és a Hot Jazz Band, a szegedi Molnár Dixieland Band, valamint Falusi Mariann és Gájer Bálint is.

Június 28-án és 29-én a Kultúrbrigád több mint négyszáz előadást megélt musicalét, Az Őrült Nők Ketrecét tekintheti meg a közönség. Július 3-án a Margaret Island érkezik majd, egy héttel később az operettrajongókat a Kálmán Imre - 120 perc a Föld körül című estje várja a zeneszerző legismertebb slágereivel és ritkábban játszott gyöngyszemeivel. Július 12-én és 13-án az Orlai Produkciós Iroda vendégjátékában a Válaszfalakkal folytatódik a programsorozat.

Július 17-én Koncz Zsuzsa érkezik az Újszegedi Szabadtéri Színpadra. A nosztalgiázni vágyókat egy héttel később is visszavárják a fesztiválra: Szente Vajk rendezésében, Túri Lajos Péter koreográfiáival a Csókkirály - a show fellépői gondoskodnak a szórakozásról.

Július 27-én Szikora Róbert, Lezsák Sándor és Zsuffa Tünde Árpád-házi Szent Erzsébet életét és korát felidéző musicale, Az Ég tartja a Földet - Erzsébet, a szerelem szentje érkezik a Szegedi Szabadtéri Játékokra.

Július 31-én Tóth Vera Találkozások című koncertjén a dzsessz, a blues, a swing és az izgalmas crossoverek világágba csöppenhet a közönség. A Játékszín vendégjátékaként Szente Vajk vígjátéka, az Aranylakodalom látható augusztus 3-án.

Augusztusban Cseh Tamást idézik meg egy egyedülálló emlékesttel, a zenész-zeneszerző legemlékezetesebb, Bereményi Gézával közös dalai Hrutka Róbert, Szegezdi Róbert és művésztársaik előadásában elevenednek meg augusztus 7-én a Csönded vagyok című esten.

Egy nagy múltú műfaj könnyed darabját, Gaetano Donizetti Szerelmi bájital című operáját is meghallgathatják az újszegedi nézők augusztus 10-én, Bonecz Veronika rendezésében.

A zenei programok zárásaként augusztus 14-én Halász Judit Csiribiri koncertje várja a közönséget, csokorba fogva pályafutásának legnépszerűbb dalait. Az újszegedi előadás-sorozat a Szép nyári nap című Neoton-musicallel búcsúzik a közönségtől augusztus 16-án és 17-én.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

programajánló

szeged

szabadtéri fesztivál