Egyedülálló alkotásokból nyílt tárlat a vidéki településen: ezt mindenkinek látnia kell

MTI   
  Megosztom
Egyedülálló alkotásokból nyílt tárlat a vidéki településen: ezt mindenkinek látnia kell

Fotókiállítás nyílt 30 év 30 kép címmel a Szegedi Kortárs Balett elmúlt három évtizedéről kedden a szegedi Kisszínházban.

Echéry-Pataki András igazgató elmondta, a Magyar Művészeti Akadémia szegedi regionális munkacsoportjának támogatásával létrehozott tárlat a jubileumi évad záróeseménye. Juronics Tamás művészeti vezetővel harminc éve irányítják együtt a társulatot.

A kiállítást, melyen Dusha Béla, Frank Ivett, Futár Ernő, Révész Róbert és Tarnavölgyi Zoltán képei szerepelnek, az évad végéig, a következő néhány hétben tekintheti meg a színházi előadásokra érkező közönség, majd még ősszel is látható lesz.

Juronics Tamás hangsúlyozta, a fotóművészek az együttes kiemelten fontos partnerei, hiszen ők rögzítik a táncművészet múlékony pillanatát. A képek összművészeti produkció eredményei: létrehozásukban a fotográfus mellett nélkülözhetetlen a táncosok tudása, tehetsége, erőfeszítése, a koreográfusok, díszlet- és jelmeztervezők munkája. Meghatározó a fénytervezők szerepe is, hiszen nem egy kép különlegességét a mozdulatokon túl pont a fényhatások adják.

A képeken felidézett előadások között vannak hosszú ideje nagy sikerrel játszott művek, mint a 23 éve töretlen sikerrel futó Carmina Burana és régen nem látott produkciók, mint az 1996-os Homo Ludens. Ez utóbbi egy 1998-as előadását megörökítő fotón fiatal táncosként és már a társulat vezetőiként egymás mellett látható Echéry-Pataki András és Juronics Tamás.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

szeged

kiállítás

fotó