Berobbant a hazai turizmus: ezek a vidéki városok voltak a legnépszerűbb úticélok a magyarok körében

MTI   
  Megosztom
Berobbant a hazai turizmus: ezek a vidéki városok voltak a legnépszerűbb úticélok a magyarok körében

Mintegy 280 ezer vendég csaknem 530 ezer vendégéjszakát töltött el a hazai szálláshelyeken a pünkösdi hosszú hétvégén a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján.

Tizedével érkeztek többen külföldről az előző évhez képest, ők leginkább a fővárosba látogattak. A hazai turisták elsősorban vidékre utaztak, körükben a legnépszerűbb település Balatonfüred, Gyula, Siófok és Hévíz volt.

A szálláshelyek pünkösdi forgalmának 61 százalékát a belföldi utazók adták. A mintegy 166 ezer hazai vendég több mint 320 ezer éjszakát töltött el a magyarországi szállásokon. Az összefoglaló szerint a hazai utazók több mint 90 százaléka választott vidéki úti célt magának, ennek is köszönhetően az országos vendégforgalom közel 70 százalékából ezek a szálláshelyek részesültek.

A nemzetközi forgalom a belföldinél is jelentősebb mértékben nőtt május 17-20. között. A hazánkba látogató közel 110 ezer külföldi turista mintegy 207 ezer éjszakát töltött el, 10 százalékkal többet, mint a tavalyi ünnepi időszakban

- közölte az MTÜ.

A külföldi utazók továbbra is szívesen látogatnak Budapestre, tavalyhoz képest 22 százalékkal többen érkeztek a fővárosba. A beutazóforgalom erősödésének köszönhetően a fővárosi szálláshelyek mintegy 83 ezer vendéget fogadtak pünkösd alatt, ami összességében 20 százalékkal haladta meg a tavalyi eredményeket.

Az ügynökség kitért arra is, hogy a fő küldőországok listáját Németország és Ausztria vezeti, ahonnan 34 ezer és 17 ezer vendégéjszaka realizálódott. Jelentős küldőpiac volt még az Egyesült Királyság (14 ezer), az Amerikai Egyesült Államok (10 ezer), illetve Csehország (9 ezer) is. Az előző évhez képest hatalmas növekedést mutatott Kína (5 ezer vendégéj), innen másfélszeresére nőtt a vendégéjszakák száma.

Az ünnepen a 2 fős, 2 éjszakás foglalások bizonyultak a legnépszerűbbnek. A vendégek majdnem fele (49 százalék) szállodákban, egyharmada (33 százalék) magán- és egyéb szálláshelyeken, míg 7 százaléka panziókban szállt meg. A szállodákban szombaton 74 százalékos volt a szobafoglaltság, de mindhárom napon kimagasló értékeket mértek.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

vendégéjszaka

szálláshely

pünkösd