Ezt kár lenne kihagyni: programokból nem lesz hiány a vidéki megyeszékhelyen, mutatjuk a részleteket

MTI   
  Megosztom
Ezt kár lenne kihagyni: programokból nem lesz hiány a vidéki megyeszékhelyen, mutatjuk a részleteket

Már épül a Szegedi Szabadtéri Játékok színpada és nézőtere a Dóm téren, a fesztivál idei programján sorsfordító történetek szerepelnek, többségében magyar szerzők műveit láthatja majd a közönség.

A színházi szakember elmondta, tavaly több mint 62 ezer néző látta a fesztivál előadásait. Idén a nagyobb kínálatnak és változatos programnak köszönhetően - harminchét estén húszféle produkciót játszanak majd - már 68 ezren váltottak belépőt valamelyik előadásra.

Az ország legnagyobb és legrégebbi színházi fesztiválja a turizmus szempontjából is meghatározó, a nézők között végzett kérdőíves felmérések szerint kétharmaduk az ország más részéből vagy a határon túlról érkezik Szegedre - emelte ki a főigazgató.

A színház a fesztivál idei programját állami forrás felhasználása nélkül - saját bevételeiből és az önkormányzat támogatásából - valósítja meg. Bár megjelentek többlettámogatási pályázatok az idei évre, azok megvalósítási időszaka szeptember 1-jén indul - mondta Barnák László. Az évad a Szegedi Szimfonikus Zenekar hagyományos ajándékkoncertjével indul június 24-én. Az esten Giacomo Puccini mintegy félévszázados pályafutásának legemlékezetesebb operáiból csendülnek fel részletek.

Június 28-án ismét a szegedi zenekar lép színpadra. Az együttes Péter Bence mára világhírűvé vált zeneszerzővel, zongoraművésszel a klasszikus, a pop és a rockzene határait feszegető feldolgozásokat játszik majd.

Július első két hétvégéjén hat estén újra látható Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István - tavaly a Dóm téren kortárs ősbemutatóként Juronics Tamás rendezésében színpadra vitt - world musicalje, az Ezeregy éjszaka.

Az évad új saját produkciójaként Lévay Szilveszter és Michael Kunze musical remekét, a Rebeccát tűzik műsorra július utolsó és augusztus első hétvégéjén. Daphne du Maurier magyarul A Manderley-ház asszonya címen megjelent regényének feldolgozását először mutatják be szabadtéren.

Az államalapítás ünnepéhez kapcsolódva Szörényi Levente és Bródy János rockoperája, az István, a király érkezik a Dóm térre első szegedi bemutatása után negyven esztendővel, Novák Péter rendezésében, Tóth Kázmér kifejezetten a Dóm téri nagyszínpad adottságaihoz tervezett díszleteivel, újszerű koncepcióban.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

szeged

szabadtéri program

kikapcsolódás