Különleges dolog jelent meg Veszprémnél: ezt mindenkinek látnia kell

HelloVidék   
  Megosztom
Különleges dolog jelent meg Veszprémnél: ezt mindenkinek látnia kell

Különleges látvány fogadja a Veszprémbe igyekvőket, a 8-as főút mellett került kiállításra az a harci helikopter ami az egykori MH 87. Bakony Harcihelikopter Ezred állományához tartozott.

Szerdán a Veszprém-Szentkirályszabadja repülőtér bekötőútjánál felavatták azt az emlékművet, mellyel az egykori legendás 87. Bakony Harci Helikopter Ezrednél szolgáló Mi-24-es harci helikopterek, a gépeket üzemeltető pilóták, repülőműszaki és repülést biztosító szakemberek előtt tisztelegnek - írja a veol.hu.

Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium miniszterhelyettese, országgyűlési képviselő beszédében elmondta, az emlékmű emlékeztet egy valóban legendás ezredre. "Sok-sok néven, sok-sok különböző szervezeti formában szolgáltak itt magyar katonák a repülőbázison, amely 1938-ban egy füves repülőtérként kezdte pályafutását.

Mint mondta, a katonáknak Veszprémben mindig megvolt a tisztelete és presztízse, és ez így van ma is. Szerinte az emlékmű kapcsán a helyi hagyományőrzők nem lankadtak, és bármilyen nehézségbe is ütköztek, nem adták fel azt a reményt, hogy az emlékművet felállítsák. "Ők voltak a lelke ennek az építkezésnek" – jelentette ki.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

helikopter

veszprém

emlékmű