Különleges rendezvénnyel készül a vidéki város: rengeteg embert várnak

MTI   
  Megosztom
Különleges rendezvénnyel készül a vidéki város: rengeteg embert várnak

A papucshímzés lesz a szegedi papucs napjának központi témája, melyet szombaton tartanak meg a Szent-Györgyi Albert Agórában, a rendezvényen kiállítás, néptáncbemutató, filmpremier és konferencia is várja az érdeklődőket.

Az eseményt hatodik alkalommal szervezték meg azért, hogy népszerűsítsék ezt a különleges lábbelit. A Magyar Művészeti Akadémia szegedi regionális munkacsoportja által kiemelten támogatott rendezvényen adják át a papucsfejhímző és -tervező-pályázat díjait, amelyre több mint 117 pályamunka érkezett, valamint a szegedi papucsért díjat, melyet második alkalommal ítéltek oda.

Fetter Ferencné hímző, népi iparművész, a népművészet mestere és okleveles papucshímző tanítványai papucshímző bemutatót tartanak, amelyhez aktívan is lehet kapcsolódni, a kisebbek papucsfejre tudnak motívumot tervezni, színezni, a kicsit nagyobbak és felnőttek pedig a hímzésbe is belekóstolhatnak.

Az ünnepi műsoron 150 néptáncos gyermek látható majd. Közreműködnek az Ásotthalmi Bogárzó Néptánccsoport, az Árendás Táncegyüttes és Kankalin Néptáncegyüttes Hódmezővásárhelyről, a Csanád Táncegyüttes, a Domaszéki Kiskaláris Néptáncegyüttes, a Kiszombori Néptánccsoport, valamint a helybeli Hatetudnád Tánctanoda és a Szeged Táncegyüttes.

A papucsvásáron magyarországi és vajdasági papucsosmesterektől a helyszínen vásárolni is lehet, és rendelést is vesznek fel egyedi igényekre. A vásárt a papucshoz kötődő pipacsos népművészeti és kézműves termékek kínálata színesíti a szegedi FolkArt Népművészeti Bolt közreműködésével.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

szeged

rendezvény

program