Új állatfajt fedeztek fel Magyarországon!

HelloVidék   
  Megosztom
Új állatfajt fedeztek fel Magyarországon!

Csongrád megyében a Magyar Madátrani Egyesület csoportja jelentette, hogy a szegedi madarászok egy lazúrcinegét vettek észre a szegedi Fehér-tavon található Algyői-főcsatorna nádasában - írja a 444.hu.

A lazúrcinege (Cyanistes cyanus) a cinegefélék családjába tartozó énekesmadár, elsősorban Ázsiában költ, hozzánkhoz legközelebb Fehéroroszországban.

Eddig még csak kékcinegével hibrid példányai fordultak elő Magyarországon; igazán ritka kóborló fajról van szó. Ezzel a felfedezéssel egyel nőtt a hazánkban előforduló fajok száma.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

természet

cinege

állatfaj