Baleset-megelőzés magas fokon: beindították az "okos" útszakaszt!

HelloVidék   
  Megosztom
Baleset-megelőzés magas fokon: beindították az okos útszakaszt!

A telepített "okos" rendszer méri a burkolat hőmérsékletét és ennek függvényében dönt a továbbiakról - írja az Infostart.

Tavaly adták át a Pilisvörösváron átvezető 10-es út egyik szakaszán kiépített "okos" szakaszt, a vasút alatt átvezető aluljáró mintegy 200 méteres, meredek részén. A téli időszak beköszöntével beüzemelték a síkosságmentesítő rendszert.

A Kifü-kar Zrt. a Facebookon írt arról, hogy a hét elején az aszfaltra szerelt automata rendszer mérni kezdte a burkolat hőmérsékletét, és a lefagyás veszélye esetén öt méterenként kálcium-klorid oldatot juttatott volna a burkolatra, amely egy-két perc alatt bevonja az útfelületet. Erre a héten még nem volt szükség, de a teszten jól vizsgázott a rendszer.

A közlekedők kérdésére, hogy nyáron és ősszel miért indult be néhányszor a rendszer, a fejlesztő cég azt válaszolta, hogy ilyenkor öntisztító program fut le, tiszta vízzel.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

baleset-megelőzés

út

pilisvörösvár