Baleset-megelőzés magas fokon: beindították az "okos" útszakaszt!

HelloVidék   
  Megosztom
Baleset-megelőzés magas fokon: beindították az okos útszakaszt!

A telepített "okos" rendszer méri a burkolat hőmérsékletét és ennek függvényében dönt a továbbiakról - írja az Infostart.

Tavaly adták át a Pilisvörösváron átvezető 10-es út egyik szakaszán kiépített "okos" szakaszt, a vasút alatt átvezető aluljáró mintegy 200 méteres, meredek részén. A téli időszak beköszöntével beüzemelték a síkosságmentesítő rendszert.

A Kifü-kar Zrt. a Facebookon írt arról, hogy a hét elején az aszfaltra szerelt automata rendszer mérni kezdte a burkolat hőmérsékletét, és a lefagyás veszélye esetén öt méterenként kálcium-klorid oldatot juttatott volna a burkolatra, amely egy-két perc alatt bevonja az útfelületet. Erre a héten még nem volt szükség, de a teszten jól vizsgázott a rendszer.

A közlekedők kérdésére, hogy nyáron és ősszel miért indult be néhányszor a rendszer, a fejlesztő cég azt válaszolta, hogy ilyenkor öntisztító program fut le, tiszta vízzel.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

baleset-megelőzés

út

pilisvörösvár