Baleset-megelőzés magas fokon: beindították az "okos" útszakaszt!

HelloVidék   
  Megosztom
Baleset-megelőzés magas fokon: beindították az okos útszakaszt!

A telepített "okos" rendszer méri a burkolat hőmérsékletét és ennek függvényében dönt a továbbiakról - írja az Infostart.

Tavaly adták át a Pilisvörösváron átvezető 10-es út egyik szakaszán kiépített "okos" szakaszt, a vasút alatt átvezető aluljáró mintegy 200 méteres, meredek részén. A téli időszak beköszöntével beüzemelték a síkosságmentesítő rendszert.

A Kifü-kar Zrt. a Facebookon írt arról, hogy a hét elején az aszfaltra szerelt automata rendszer mérni kezdte a burkolat hőmérsékletét, és a lefagyás veszélye esetén öt méterenként kálcium-klorid oldatot juttatott volna a burkolatra, amely egy-két perc alatt bevonja az útfelületet. Erre a héten még nem volt szükség, de a teszten jól vizsgázott a rendszer.

A közlekedők kérdésére, hogy nyáron és ősszel miért indult be néhányszor a rendszer, a fejlesztő cég azt válaszolta, hogy ilyenkor öntisztító program fut le, tiszta vízzel.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

baleset-megelőzés

út

pilisvörösvár