Egyre több a műanyag a Tiszában, mint a Dunában

Index   
  Megosztom
Egyre több a műanyag a Tiszában, mint a Dunában

A 2000-es évek elején indult meg látványosan a szemétzajlás a Tisza felső szakaszán, egyre több műanyag került a folyóba – akár az ártereken kialakult illegális hulladéklerakókból, akár közvetlenül a háztartásokból – ami aztán az árterek magyarországi szakaszán rakódik le.

Legalább 15-ször annyi mikroműanyag van a Tiszában az Ukrajnához közeli szakaszon, mint Bécsnél a Dunában – derült ki a Tisza megtisztítására indított PET-Kupa ötletgazdájának összefoglalójából, amely a közelmúltban a kárpátaljai Visken tartott Tiszai Kerekasztalról készült – írja az index.hu

A Természetfilm.hu kisfilmjéből kiderül, most még meg lehetne előzni a folyó szemétbe fullasztását, ha sikerül Kárpátalján és egész Ukrajnában megfelelő hulladékkezelési programot beindítani.

Magyarország már vizsgálja a lehetőségét annak, hogy milyen jogi lehetőségek vannak a kártalanítási igények érvényesítésére Ukrajnával és Romániával szemben. Ennél azonban fontosabbak lennének a felső-tiszai kommunális hulladék eltávolítását biztosító beruházások, amelyek előkészítését a kormány októberi határozatában is támogatta.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

tisza

hellovidék

szemét