Május közepéig járnak vonatpótló autóbuszok: elhúzódik a kiskörei Tisza-híd felújítása

MTI   
  Megosztom
Május közepéig járnak vonatpótló autóbuszok: elhúzódik a kiskörei Tisza-híd felújítása

Elhúzódik a kiskörei Tisza-híd felújítása, ezért a vasútforgalom május 14-ig szünetel, addig vonatpótló buszok szállítják az utasokat - közölte a Mávinform sajtóügyeletese hétfőn az MTI-vel.

Mint írták, a felújítási munkák során olyan műszaki hibákat tártak fel, amelyek kijavítása a tervezettnél több időt vesz igénybe, ezért a vonatközlekedés előreláthatóan május közepéig szünetel a hídon. December 9-től május 14-ig Kisköre és Abádszalók állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Kál-Kápolna-Kisújszállás vonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok, Kisköre és Abádszalók között pedig pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A közúti forgalom várhatóan december 17-én indulhat meg a 20 tonna legnagyobb megengedett össztömeget el nem érő járművek számára, így a pótlóbuszoknak már nem kell kerülő útvonalon közlekedni. Ugyanakkor március végétől május 14-ig újra lezárják a hidat a közúti forgalom elől.

Magyarország egyetlen vegyes, közúti és vasúti használatú hídjának felújítása június közepén kezdődött, amellyel a híd élettartama, üzemben tartásának ideje legalább 10-15 évvel meghosszabbítható. A korszerűsítés kiterjed egyebek között szerkezeti elem cseréjére, a vasbeton közúti pályalemez és vasúti pálya felújítására, sín- és közúti dilatációs szerkezetek beépítésére és javítására, a korrózióvédelmi bevonat helyreállítására, valamint a hídhoz csatlakozó közút útburkolatának, útpadkájának és vezetőkorlátjának felújítására.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vasút

tisza-híd

felújítás

vonatpótló

vonatközlekedés