Csalássorozat: magyar szállodákat rövidített meg egy férfi

Index   
  Megosztom
Csalássorozat: magyar szállodákat rövidített meg egy férfi

Csalás miatt emeltek vádat a 47 éves szolnoki férfi ellen, aki körbeturnézta az ország különböző szálláshelyeit, és sehol sem fizetett.

A férfi 2018 áprilisában Cegléden kezdte a csalássorozatot, ahol négy nap tartózkodás után egy negyvenkétezres kifizetetlen számlát hagyott hátra, írja az Index. A férfi ezután a Balatont vette célba: összesen 5 szállodában szállt meg Szántódon, Zamárdiban, Balatonlellén, Balatonmáriafürdőn és Balatonalmádiban. A legnagyobb kárt Balatonlellén okozta, ahol a szobaár, a félpanziós ellátás és a büféfogyasztás után 143 000 forintos számlát hozott össze, amit szintén nem fizetett ki.

A csalássorozat Kelet-Magyarországon folytatódott: Hajdúszoboszlóra is elért, majd végül egy szolnoki panzióban fejeződött be, ahol a recepciós a rendőrség körözési hírei alapján felismerte a férfit, akit a rendőrök a panzióban elfogták és őrizetbe vették.

A Somogy Megyei ügyészség közleménye szerint a férfi a szállások elfoglalásakor általában azzal verte át az alkalmazottakat, hogy egy ügyeit intéző Svédországban élő üzletembernek adta ki magát, akinél csak olyan valuta – jellemzően cseh és svéd korona - van, amiben a fizetést a szállodák nem fogadták el. a férfi ezután megígérte, hogy beváltja a pénzt forintra, és kifizeti a számlát, de ez nem már nem történt meg.

Az ügyészség a vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy ha a bűnösségét az előkészítő tárgyaláson beismeri, a bíróság a szabadságvesztés tartamát 2 év 2 hónapban állapítsa meg.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

csalás

szállás

szálloda