Ezek a sportok télen is várják a Balaton szerelmeseit

Kertész Dorina   
  Megosztom
Ezek a sportok télen is várják a Balaton szerelmeseit

A hideg, téli hónapokban sokan nagyon nehezen vesszük rá magunkat, hogy elinduljunk és keressünk egy kis elfoglaltságot a szabadban, hiszen a hóesés és a zúzmara szebb a meleg szobából.

A Balaton és a környező települések télen is sok sportolási lehetőséggel kecsegtetnek és csalogatnak ki mindenkit a nagy hidegbe. Ha más nem is, anyukáink régi jó tanácsa segíthet az indulásban: ha mozogsz, nem fázol!

Természetesen a tó és a környező vizek számtalan vízi sportolási lehetőséget nyújtanak. Hévízen például több éve a termál tó levezető csatornáján lehet kenuval szelni a habokat. A víz melegsége, és a levegőt belengő pára miatt a nagyon fázósoknak sem kell megijedni. A Vidra-túra a szervezők szerint kezdőknek és gyerekeknek is kellemes. A jelentkezőknek biztosítanak hajókat, a kezdőknek oktatást, a túra végén pedig egy nagy bögre meleg teát.

Az úszás szerelmeseinek sem muszáj csak az uszodák medencéiben ázniuk, a hévízi tó télen is alkalmas a fürdőzésre. A tó vize a legnagyobb hidegben is 22-24 °C-os. Figyelnünk kell azonban, hogy ilyenkor sem ajánlott fél óránál tovább pancsolnunk, mivel a víz magas ásványi anyag összetétele megterhelheti a szervezetet.

Rengeteg vidéki kisvárosban találhatunk már műjégpályát, viszont akkor is csak a balatoni jég az igazi. Ha elég szerencsések leszünk és a tó befagy, akkor elő a korcsolyával, fakutyával és irány a Balaton. Ha a jég kellőképpen megvastagszik és minden feltétel adott lesz, a szervezők ezen a télen is megtartják majd a Balaton-átcsúszást. A menet Badacsonyból indul és körülbelül 2 óra alatt ér át Fonyódra. Az út teljes egészét vízimentők biztosítják az előre letesztelt útvonalon, így balesetnek igen kicsi a kockázata.

Ha valaki pedig egy kicsit gyorsabb tempóra vágyik, de unja már a síelést, a Balaton Eplénytől sincsen túl messze, így érdemes lehet lecsusszani egy kicsit a jégre, és kipróbálni a jégvitorlázást. A szakavatatlan szemeknek ez egy fura kis jármű, ami úgy néz ki, mint egy pici csónak vitorlával, sílécekkel megtoldva. A jégvitorlázáshoz vitorlás jogosítvány szükséges, aki nem bír ilyen szuperképességgel, annak sem kell lemondania a száguldásról. Balatonfüreden biztosítanak olyan hajót is, amihez egy szakképzett kapitányt is mellékelnek, így teljes kényelemben és biztonságban szelhetjük a jeget.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

sport

sportturizmus

magyar tenger