Balesetek és lezárt kifutópályák: az erős havazás rengeteg gondot okozott ma

Index   
  Megosztom
Balesetek és lezárt kifutópályák: az erős havazás rengeteg gondot okozott ma

Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője elmondta, hogy az erős havazás miatt a 2-es pálya le van zárva, az 1-est pedig tisztítják. Mint mondta, amíg végig mennek rajta a pályán a hókotrók, a repülők a levegőben várakoznak - írja az Index.

Nem is a havazással van a gond, hanem azzal, hogy nagyon korlátozottak a látási viszonyok.

- mondta Hardy Mihály, aki mindenkinek azt tanácsolta, hogy tájékozódjon a reptér weboldalán.

A Flightradar24.com élő radarképe szerint valamivel 15 óra után folyamatos volt a gépek indítása és fogadása, korábban azonban több járat is a légtérben várakozott vagy a régió más repülőterein szállt le.

Nem csak a levegőben akadt gond, több helyen is havasak az utak, a látási viszonyok pedig rosszak.

  • A Blikk információi szerint csúszós, havas az M1-es autópálya, ahol hófúvás is nehezíti a közlekedést.
  • A 22-es számú főúton Salgótarjánnál elakadt a hó miatt egy teherautó.
  • Vecsés külterén is baleset történt a 400-as úton, két autó ütközött össze.

A Katasztrófavédelem információi szerint egy autó árokba hajtott, miután lesodródott az úttestről Pest megyében, az 5-ös főút Dabas és Hernád közötti szakaszán. Egy másik autó szintén lesodródott az úttestről és az út menti árokba hajtott Fejér megyében, a Sárbogárd és Alap közötti úton.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a 442-es út Szolnok és Rákóczifalva közötti szakaszán is lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy terepjáró kedd délután. Ezeknél személyi sérülés nem történt.

A rendőrség tanácsai szerint ilyen időjárási körülmények között érdemes:

  • a haladási sebesség csökkentése,
  • a figyelmes vezetés,
  • a követési távolság növelése,
  • a gyalogosokra való nagyobb odafigyelés,
  • a nagyobb oldaltávolság tartása a kétkerekű járművek melletti elhaladáskor.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

havazás

repülőtér

baleset