Egyre többen választják a Pécs és Eszék között közlekedő vonatokat

HelloVidék   
  Megosztom
Egyre többen választják a Pécs és Eszék között közlekedő vonatokat

A MÁV-START a tavaly decemberi menetrendváltástól indította el a Pécs–Pélmonostor–Eszék közvetlen járatokat. Az új nemzetközi összeköttetést azóta több mint két és fél ezren használták ki.

A Pécs–Villány–Pélmonostor–Eszék útvonalon a kishatárforgalmat igénybe vevők napi négy pár vonattal, négyóránként utazhatnak a 2018. december 9-i menetrendváltástól. Pécsett a Budapest felőli intercityről és a regionális személyvonatokról lehet átszállni, Eszék felé pedig Pélmonostoron biztosít csatlakozást a horvát vasút. A menetjegy árát a nemzetközi díjszabás szerint állapítják meg, derül ki a MÁV-START közleményéből.

2018 decemberében 980-an, idén januárban és februárban havonta közel ötszázan vették igénybe a menetrendváltástól közlekedő, közvetlen összeköttetést biztosító vonatokat. Az utasforgalom főként péntek délutántól vasárnapig nő meg ugrásszerűen: szombaton és vasárnap naponta akár négyszázan is útra kelnek.

Főként a Pélmonostorról 11:08-kor induló vonatot veszik sokan igénybe, de népszerű a Pécsről 17:10-kor induló járat is. Az utasok korosztály szerinti összetétele megoszlik, hétvégén a fiatalabb utasok vannak többségben.

Fotó: MTI/Sóki Tamás

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vonat

máv

pécs

villány