Így tanítják a fiatalokat közlekedni: hazánkban elsőként indult ilyen program

HelloVidék   
  Megosztom
Így tanítják a fiatalokat közlekedni: hazánkban elsőként indult ilyen program

Dr. Gyurosovics József rendőr dandártábornok, Hajdú-Bihar megye rendőrfőkapitánya, Dr. Kahler Ilona Márta, a Debreceni Törvényszék elnöke, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében Pintér Tamás tűzoltó ezredes, igazgató-helyettes 2019. március 12-én együttműködési megállapodást írt alá a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon, amelynek célja a rendőrség „Törés-Pont” elnevezésű közlekedésbiztonsági programjának további népszerűsítése - írja a debreceninap.hu.

A portál szerint a rendőrség, a bíróság és a katasztrófavédelem számára rendkívül fontos a fiatalok és a középiskolákban tanuló diákok biztonságos közúti közlekedésre nevelése, ezért az együttműködés célja az újabb generációk közlekedési moráljának javítása. A preventív és oktató jellegű előadásokon megtörtént tragikus eseményeket szemléltetnek.

Magyarországon elsőként Hajdú-Bihar megyében indult el a TÖRÉS-PONT baleset-megelőzési program, amely az Egyesült Királyságban és Németországban már sikeresen működik. A projekt hazai mottója az, hogy "a baleseteket emberek okozzák". A halálos közúti balesetek kiemelzését a rendőrség, a bíróság, a mentőszolgálat, valamint a katasztrófavédelem szemszögéből Suba István r. főhadnagy, a Hajdú-Bihar Megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára, Dr. Tóth Ildikó a Hajdúböszörményi Járásbíróság elnöke, Horváth István a Debreceni Mentőállomás mentőápolója és Hadházi Dániel tűzoltó őrmester mutatja be.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

közlekedés

közlekedésbiztonság

rendőrség

bíróság

katasztrófavédelem