Kiderültek a tervek: száműznék az autókat Tihanyból

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderültek a tervek: száműznék az autókat Tihanyból

Több milliárdos fejlesztést valósítanak meg Tihanyban idén, utalt a munkálatokra Tósoki Imre polgármester, aki büszkén beszélt az elmúlt tíz év beruházásairól, illetve a kitűnő közösségről is - írja a veol.hu.

Nagyon sikeres év volt a tavalyi, ugyanis az önkormányzat önállóan, a Tihanyi Bencés Apátsággal és több településsel együtt is nagyon jelentős forrásokat nyert el a megyei és országos pályázatokon a műemléki és a világörökség-várományosi területek megújítása címén

– mondta a polgármester, majd hozzátette: több fejlesztés van most a városban, jelenleg a sportcsarnok korszerűsítését és közműfejlesztést végeznek. Az önkormányzat 3,5 milliárd forintos támogatást kapott más balatoni településekkel együtt, a településen világörökség-várományosi helyszínek megújítására fordítják az elnyert támogatást.

Az apátsággal közösen Tihany turisztikai fejlesztésére pályáztak, mely által megújul a Csokonai-liget az apátságnál és nyelvemlék tanösvényt is létrehoznak a Tihanyi alapítólevél alapján. Kulturális élményházat hoznak létre, de megújul a Mádl Ferenc tér és az apátságot összekötő lépcsők a függőkertekkel együtt. Turisztikai fogadóépületet alakítanak ki a művelődési házból kávézóval, kiállítótérrel és idegenforgalmi irodával, majd a Visszhang-dombon történelmi játszótereket építenek és új nyilvános mellékhelyiségeket telepítenek. Emellett az apátság közel egymilliárd forintot nyert el különféle beruházásokra.

Tósoki Imre rendezvényeikről azt mondta, hogy

továbbra is megszervezik egyebek mellett a levendula-, garda-, kecskeköröm- és szüreti fesztivált, nyárestéken külön súlyt helyeznek a főtéri zenés programokra. Szeptemberben Tihanyban szervezik meg az országos főépítész-találkozót.

A polgármester rendkívül büszke a rendezettségre, ami az elmúlt években Tihanyban megvalósult, és azt is hozzátette, hogy a kitűnő közösség nélkül ez nem jöhetett volna létre. A polgármester megosztotta a lappal, hogy nagy szükség lenne arra, hogy a parkolást Tihany bejáratához helyezzék át, mivel az csökkentené a nyári zsúfoltságot. Ehhez még keresnek további forrásokat, valamint az ingatlanok kivásárlása is folyamatban van a beruházáshoz.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tihany

fejlesztés

beruházás