Kiderültek a tervek: száműznék az autókat Tihanyból

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderültek a tervek: száműznék az autókat Tihanyból

Több milliárdos fejlesztést valósítanak meg Tihanyban idén, utalt a munkálatokra Tósoki Imre polgármester, aki büszkén beszélt az elmúlt tíz év beruházásairól, illetve a kitűnő közösségről is - írja a veol.hu.

Nagyon sikeres év volt a tavalyi, ugyanis az önkormányzat önállóan, a Tihanyi Bencés Apátsággal és több településsel együtt is nagyon jelentős forrásokat nyert el a megyei és országos pályázatokon a műemléki és a világörökség-várományosi területek megújítása címén

– mondta a polgármester, majd hozzátette: több fejlesztés van most a városban, jelenleg a sportcsarnok korszerűsítését és közműfejlesztést végeznek. Az önkormányzat 3,5 milliárd forintos támogatást kapott más balatoni településekkel együtt, a településen világörökség-várományosi helyszínek megújítására fordítják az elnyert támogatást.

Az apátsággal közösen Tihany turisztikai fejlesztésére pályáztak, mely által megújul a Csokonai-liget az apátságnál és nyelvemlék tanösvényt is létrehoznak a Tihanyi alapítólevél alapján. Kulturális élményházat hoznak létre, de megújul a Mádl Ferenc tér és az apátságot összekötő lépcsők a függőkertekkel együtt. Turisztikai fogadóépületet alakítanak ki a művelődési házból kávézóval, kiállítótérrel és idegenforgalmi irodával, majd a Visszhang-dombon történelmi játszótereket építenek és új nyilvános mellékhelyiségeket telepítenek. Emellett az apátság közel egymilliárd forintot nyert el különféle beruházásokra.

Tósoki Imre rendezvényeikről azt mondta, hogy

továbbra is megszervezik egyebek mellett a levendula-, garda-, kecskeköröm- és szüreti fesztivált, nyárestéken külön súlyt helyeznek a főtéri zenés programokra. Szeptemberben Tihanyban szervezik meg az országos főépítész-találkozót.

A polgármester rendkívül büszke a rendezettségre, ami az elmúlt években Tihanyban megvalósult, és azt is hozzátette, hogy a kitűnő közösség nélkül ez nem jöhetett volna létre. A polgármester megosztotta a lappal, hogy nagy szükség lenne arra, hogy a parkolást Tihany bejáratához helyezzék át, mivel az csökkentené a nyári zsúfoltságot. Ehhez még keresnek további forrásokat, valamint az ingatlanok kivásárlása is folyamatban van a beruházáshoz.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tihany

fejlesztés

beruházás