Indulhat a fejlesztés: kiderült, mely kisvasutak fognak megújulni

HelloVidék   
  Megosztom
Indulhat a fejlesztés: kiderült, mely kisvasutak fognak megújulni

Az Ipoly Erdő Zrt. közbeszerzést írt ki a Királyréti Állami Erdei Vasút Kismaros-Királyrét és a Kemencei Erdei Múzeumvasút Kemence-Feketevölgyi panzió közötti szakaszai felújítási munkáira - szúrta ki a napi.hu.

A tavalyi évben a kormány több mint 2 milliárd forintot hagyott jóvá a kisvasutak fejlesztésére. A portál szerint a projekt két részből áll, a királyréti vasút hossza 10,7 kilométer lesz, a Kismaros-Verőce közötti meghosszabbítása pedig nem lesz része a projektnek. A felújítás során 25 km/h sebességgel közlekedhetnek a vonatok, a régi vágányokat lebontják, új ágyazat épül, valamint a sínek és a négy híd is megújul

A projekt második része 3,8 kilométeres lesz, a kemencei kisvasút munkálatai 12 hónapon keresztül fognak tartani, a sebessége pedig 15 kilométer lesz óránként a felújítás alatt. Az ajánlatok beadási határideje április 23.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kisvasút

királyrét

kemence

ipoly erdő

kismaros

fejlesztés

közbeszerzés

beruházás