Ezt ki kell próbálnod: időutazás, természetjárás és kultúra-túra a Dunánál

HelloVidék   
  Megosztom
Ezt ki kell próbálnod: időutazás, természetjárás és kultúra-túra a Dunánál

A magyarországi vendégek számára fejlesztette ki az Észak-Komárom, Párkány és a közte lévő települések turisztikai kínálatát összefogó Dunamente TDM a GUIDE@HAND Dunamente – Podunajsko alkalmazást, amely az 1849-es komáromi események 170. évfordulójára készült el. Az applikáció célja azonban nemcsak az 1849-es események bemutatása, hanem a történelméről híres Dunamente történelmi értékeinek az élménnyé formálása.

„Azért választottuk a GUIDE@HAND mobil alkalmazást, mert ezt az alkalmazást használja a Duna magyarországi oldalán lévő turisztikai szervezet is. Azt szeretnénk, ha a Dunán, s így határon átnyúló történelmi kalandozásokra csábíthatnánk a hozzánk érkező vendégeket, s a magyarországi TDM szervezetekkel közösen, egyetlen alkalmazáscsomagban tudnánk bemutatni Jókai Mór, Csokonai Vitéz Mihály, Péczeli József vagy éppen Klapka György világát, azokat személyeket, helyszíneket és eseményeket, amelyek révén beírta magát desztinációnk a magyar történelembe." – nyilatkozta a fejlesztésről Bauer Ildikó, a Dunamente TDM igazgatója.

Hogyan formálható vonzó turisztikai termékké egy Magyarországon kevéssé ismert, de az ország történelmét évszázadokon át jelentősen formáló desztináció kínálata? Ezt a kérdést járta körbe a projekt szakmai irányítását végző InnoTime Hungary Kft.

A projekt első fázisában több hónap kutatás során többszáz korabeli sajtómegjelentést, naplójegyzetet, visszaemlékezést, irodalmi alkotást gyűjtöttünk össze a térség múltjából, megkeresve a mikrotörténelem azon elemeit, amelyek hozzájárulhatnak a térség bemutatásához, a következő lépés ezek komplex élménnyé formálása

– mondta el Kedves Csaba ügyvezető. Nagy Júlia, aki turisztikai szakértőként segíti a térségi munkát, hozzátette:

Többszáz esemény és történelmi hely vált elérhetővé az alkalmazásban, segítve a terület felfedezését. A termékfejlesztés komplex eszközrendszerének természetesen csak az egyik pillére a mobil alkalmazás. A TDM szervezet egyszerre több eszköz fejlesztésén dolgozik, amelyek mind új, önállóan is használható élményelemként jelennek meg a térségben, s együttesen vagy külön-külön is hozzájárulnak a megfelelő tájékoztatáshoz, az attrakciók vonzóbbá tételéhez és a térség desztinációs szintű kínálatának a magyar közönség számára való vonzóvá tételéhez.

A GUIDE@HAND alkalmazáscsomag kapcsán Márkus Zsolt, a fejlesztő MTA SZTAKI E-Learning osztályának vezetője kiemelte: az alkalmazáscsomagba számos új elem került az elmúlt években. Ma már nemcsak városnéző sétákon vagy erdei túrák során használható jól az alkalmazás, hanem pl. interaktív játékok és 360 fokos gömbpanoráma képek, virtuális kiállítások is bővítik az alkalmazásból elérhető kínálatot. A GUIDE@HAND Dunamente alkalmazásba most beépített „Időgép” azonban teljesen új fejlesztés, amely újabb lehetőségeket kínál a történelmi térségek kínálatának élménnyé formálásához.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

app

applikáció

alkalmazás

mobil

mobiltelefon