Egyelőre nem kell pótlóbuszra szállni: jár a vasút Debrecen és Balmazújváros között

HelloVidék   
  Megosztom
Egyelőre nem kell pótlóbuszra szállni: jár a vasút Debrecen és Balmazújváros között

Marad a vasúti személyszállítás Debrecen–Balmazújváros között várhatóan április végéig, egyelőre nem kell pótlóbuszokkal utazni - közölte a MÁV.

A vasúttársaság korábban arról tájékoztatott, hogy a Debrecen–Füzesabony (108-as) vasútvonalon április 1-jétől várhatóan december közepéig Balmazújváros és a megyeszékhely között pótlóbuszok szállítják az utasokat kőszállítás miatt.

Április 1-től 30-ig a teljes vasútvonalon továbbra is közlekednek a vonatok, az utasoknak nem kell pótlóbuszokra átszállniuk. Várhatóan csak májustól kezdhetik el a szállítást. Az utasokat időben tájékoztatja majd a vasúttársaság.

A személyszállítás autóbusszal történő helyettesítése a debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet fejlesztésével összefüggő kavics- és kőszállítások miatt szükséges. A térség fejlesztésének köszönhetően sok ezer új munkahely létesül. A szállításokat végző Rail Cargo Hungaria (RCH) a ki- és átrakodásokhoz a macsi megállóhely teljes vágánykapacitását igénybe veszi.

A vasúti kőszállítás révén legalább 22 ezer nehézgépjármű folyamatos közlekedtetésétől mentesül a közúthálózat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

máv

pótló

pótlóbusz

vasút

vonat

közlekedés