Nemzetközi siker: ezekről a magyar kisvárosokról zengenek ódákat külföldön

HelloVidék   
  Megosztom
Nemzetközi siker: ezekről a magyar kisvárosokról zengenek ódákat külföldön

Négy magyar település is szerepel a CNN hírtelevízió összeállításában, amelyben Közép-Európa tizenöt legromantikusabb városát gyűjtötték össze. A listán öt cseh, négy lengyel és két szlovák város is szerepel, míg hazánkat Szentendre, Eger, Tokaj és Balatonfüred képviseli - írja a hirado.hu.

A portál azt írja, hogy egyre több fórumon szólnak Közép-Európa növekvő turisztikai népszerűségéről - ezt is jelzi, hogy a felkapott célpontok után a CNN egy olyan listát állított össze, amelyben kisebb, de festői szépségű turisztikai célpontok szerepelnek.

Hazánk egyik legnépszerűbb turisztikai célpontjáról, Egerről a következőeket írják: Magyarország egyik legszebb városa, amely a vörös borairól, a bikavérről és a termálfürdőkről híres. A lap a várról, az egri várvédőkről és a török kori emlékekről is megemlékezik.

Szentendre Magyarország egyik legromantikusabb települése, egy igazi gyöngyszem, galériákkal, múzeumokkal

– írta a CNN a Duna-parti kisvárosról, majd hozzátették: tökéletes hely a kikapcsolódáshoz. A portál megemlíti az esztergomi bazilika közelségét is.

A romantikus kisvárosok listájára Tokaj is felkerült, a CNN szerkesztői a tokaji aszút és a föld alatti pincéket is megemlítik.

Balatonfüred elsősorban a táj szépsége miatt került fel, de a helyi éttermekről, a fürdőzésről és az aktív pihenésről is elismerően nyilatkoznak. Balatonfüred kapcsán a Tihanyba való ellátogatást is ajánlják.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

cnn

lista

kisváros

tokaj

szentendre

eger

balatonfüred