Nemzetközi siker: ezekről a magyar kisvárosokról zengenek ódákat külföldön

HelloVidék   
  Megosztom
Nemzetközi siker: ezekről a magyar kisvárosokról zengenek ódákat külföldön

Négy magyar település is szerepel a CNN hírtelevízió összeállításában, amelyben Közép-Európa tizenöt legromantikusabb városát gyűjtötték össze. A listán öt cseh, négy lengyel és két szlovák város is szerepel, míg hazánkat Szentendre, Eger, Tokaj és Balatonfüred képviseli - írja a hirado.hu.

A portál azt írja, hogy egyre több fórumon szólnak Közép-Európa növekvő turisztikai népszerűségéről - ezt is jelzi, hogy a felkapott célpontok után a CNN egy olyan listát állított össze, amelyben kisebb, de festői szépségű turisztikai célpontok szerepelnek.

Hazánk egyik legnépszerűbb turisztikai célpontjáról, Egerről a következőeket írják: Magyarország egyik legszebb városa, amely a vörös borairól, a bikavérről és a termálfürdőkről híres. A lap a várról, az egri várvédőkről és a török kori emlékekről is megemlékezik.

Szentendre Magyarország egyik legromantikusabb települése, egy igazi gyöngyszem, galériákkal, múzeumokkal

– írta a CNN a Duna-parti kisvárosról, majd hozzátették: tökéletes hely a kikapcsolódáshoz. A portál megemlíti az esztergomi bazilika közelségét is.

A romantikus kisvárosok listájára Tokaj is felkerült, a CNN szerkesztői a tokaji aszút és a föld alatti pincéket is megemlítik.

Balatonfüred elsősorban a táj szépsége miatt került fel, de a helyi éttermekről, a fürdőzésről és az aktív pihenésről is elismerően nyilatkoznak. Balatonfüred kapcsán a Tihanyba való ellátogatást is ajánlják.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

cnn

lista

kisváros

tokaj

szentendre

eger

balatonfüred