Nemzetközi siker: ezekről a magyar kisvárosokról zengenek ódákat külföldön

HelloVidék   
  Megosztom
Nemzetközi siker: ezekről a magyar kisvárosokról zengenek ódákat külföldön

Négy magyar település is szerepel a CNN hírtelevízió összeállításában, amelyben Közép-Európa tizenöt legromantikusabb városát gyűjtötték össze. A listán öt cseh, négy lengyel és két szlovák város is szerepel, míg hazánkat Szentendre, Eger, Tokaj és Balatonfüred képviseli - írja a hirado.hu.

A portál azt írja, hogy egyre több fórumon szólnak Közép-Európa növekvő turisztikai népszerűségéről - ezt is jelzi, hogy a felkapott célpontok után a CNN egy olyan listát állított össze, amelyben kisebb, de festői szépségű turisztikai célpontok szerepelnek.

Hazánk egyik legnépszerűbb turisztikai célpontjáról, Egerről a következőeket írják: Magyarország egyik legszebb városa, amely a vörös borairól, a bikavérről és a termálfürdőkről híres. A lap a várról, az egri várvédőkről és a török kori emlékekről is megemlékezik.

Szentendre Magyarország egyik legromantikusabb települése, egy igazi gyöngyszem, galériákkal, múzeumokkal

– írta a CNN a Duna-parti kisvárosról, majd hozzátették: tökéletes hely a kikapcsolódáshoz. A portál megemlíti az esztergomi bazilika közelségét is.

A romantikus kisvárosok listájára Tokaj is felkerült, a CNN szerkesztői a tokaji aszút és a föld alatti pincéket is megemlítik.

Balatonfüred elsősorban a táj szépsége miatt került fel, de a helyi éttermekről, a fürdőzésről és az aktív pihenésről is elismerően nyilatkoznak. Balatonfüred kapcsán a Tihanyba való ellátogatást is ajánlják.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

cnn

lista

kisváros

tokaj

szentendre

eger

balatonfüred