Nemzetközi siker: ezekről a magyar kisvárosokról zengenek ódákat külföldön

HelloVidék   
  Megosztom
Nemzetközi siker: ezekről a magyar kisvárosokról zengenek ódákat külföldön

Négy magyar település is szerepel a CNN hírtelevízió összeállításában, amelyben Közép-Európa tizenöt legromantikusabb városát gyűjtötték össze. A listán öt cseh, négy lengyel és két szlovák város is szerepel, míg hazánkat Szentendre, Eger, Tokaj és Balatonfüred képviseli - írja a hirado.hu.

A portál azt írja, hogy egyre több fórumon szólnak Közép-Európa növekvő turisztikai népszerűségéről - ezt is jelzi, hogy a felkapott célpontok után a CNN egy olyan listát állított össze, amelyben kisebb, de festői szépségű turisztikai célpontok szerepelnek.

Hazánk egyik legnépszerűbb turisztikai célpontjáról, Egerről a következőeket írják: Magyarország egyik legszebb városa, amely a vörös borairól, a bikavérről és a termálfürdőkről híres. A lap a várról, az egri várvédőkről és a török kori emlékekről is megemlékezik.

Szentendre Magyarország egyik legromantikusabb települése, egy igazi gyöngyszem, galériákkal, múzeumokkal

– írta a CNN a Duna-parti kisvárosról, majd hozzátették: tökéletes hely a kikapcsolódáshoz. A portál megemlíti az esztergomi bazilika közelségét is.

A romantikus kisvárosok listájára Tokaj is felkerült, a CNN szerkesztői a tokaji aszút és a föld alatti pincéket is megemlítik.

Balatonfüred elsősorban a táj szépsége miatt került fel, de a helyi éttermekről, a fürdőzésről és az aktív pihenésről is elismerően nyilatkoznak. Balatonfüred kapcsán a Tihanyba való ellátogatást is ajánlják.

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

cnn

lista

kisváros

tokaj

szentendre

eger

balatonfüred