Megszépülnek az aluljárók: elkészült a balatonfenyvesi vasúti aluljáró + fotók

HelloVidék   
  Megosztom
Megszépülnek az aluljárók: elkészült a balatonfenyvesi vasúti aluljáró + fotók

A MÁV nem csak a Színezd Újra! kampány keretében támogatja az aluljárók kifestését. Függetlenül – akár egy személynek vagy egy csapatnak – is van lehetősége kérelemmel fordulni a vasúttársasághoz, hogy a számukra fontos aluljárót új színekbe öltöztethessék.

A pályázati programokon kívül sok egyedi kérelem is érkezik olyan közösségektől, akik szívesen kifestenék a megszépülésre váró aluljárókat. A MÁV elsősorban esztétikai és összhatás tekintetében értékeli a beérkező alkotásokat, és azok megvalósítását engedélyezi, amelyek megítélése szerint alkalmasak arra, hogy a kijelölt vasúti gyalogos aluljárókat díszítsék, javítsák azok hangulatát, olvasható a MÁV Zrt. közleményében.

Ilyen egyedi kezdeményezés keretében festették ki a TCH Tárnoki Művészeti Egyesület tagjai a balatonfenyvesi vasúti aluljárót is. A falakat vízben úszó bélyegek, képeslapok díszítik, amin többek között a régi vasútállomás és a kisvasút is megjelenik. Az egyesület már többször nyújtott be pályázatot, amit a vasúttársaság minden egyes alkalommal külön bírált el.

A sikeres egyéni pályázatokat követően a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon már több aluljáró is megszépült az egyesületnek köszönhetően. A MÁV két éve indította el az aluljárók újra festését megcélzó kampányát. 2019 tavaszán is több aluljárót kifestenek, most fejeződött be a Mexikói úti és a sülysápi aluljáró dekorálása.

A vasúttársaság bízik benne, hogy az engedéllyel felfestett alkotásokat mindenki tiszteletben tartja, hiszen közös érdekünk a tiszta, rendezett vasúti környezet kialakítása és fenntartása.

Címlapi kép és fotók: TCH Tárnoki Művészeti Egyesület

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

máv

aluljáró