Megszépülnek az aluljárók: elkészült a balatonfenyvesi vasúti aluljáró + fotók

HelloVidék   
  Megosztom
Megszépülnek az aluljárók: elkészült a balatonfenyvesi vasúti aluljáró + fotók

A MÁV nem csak a Színezd Újra! kampány keretében támogatja az aluljárók kifestését. Függetlenül – akár egy személynek vagy egy csapatnak – is van lehetősége kérelemmel fordulni a vasúttársasághoz, hogy a számukra fontos aluljárót új színekbe öltöztethessék.

A pályázati programokon kívül sok egyedi kérelem is érkezik olyan közösségektől, akik szívesen kifestenék a megszépülésre váró aluljárókat. A MÁV elsősorban esztétikai és összhatás tekintetében értékeli a beérkező alkotásokat, és azok megvalósítását engedélyezi, amelyek megítélése szerint alkalmasak arra, hogy a kijelölt vasúti gyalogos aluljárókat díszítsék, javítsák azok hangulatát, olvasható a MÁV Zrt. közleményében.

Ilyen egyedi kezdeményezés keretében festették ki a TCH Tárnoki Művészeti Egyesület tagjai a balatonfenyvesi vasúti aluljárót is. A falakat vízben úszó bélyegek, képeslapok díszítik, amin többek között a régi vasútállomás és a kisvasút is megjelenik. Az egyesület már többször nyújtott be pályázatot, amit a vasúttársaság minden egyes alkalommal külön bírált el.

A sikeres egyéni pályázatokat követően a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon már több aluljáró is megszépült az egyesületnek köszönhetően. A MÁV két éve indította el az aluljárók újra festését megcélzó kampányát. 2019 tavaszán is több aluljárót kifestenek, most fejeződött be a Mexikói úti és a sülysápi aluljáró dekorálása.

A vasúttársaság bízik benne, hogy az engedéllyel felfestett alkotásokat mindenki tiszteletben tartja, hiszen közös érdekünk a tiszta, rendezett vasúti környezet kialakítása és fenntartása.

Címlapi kép és fotók: TCH Tárnoki Művészeti Egyesület

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

máv

aluljáró