Útfejlesztés a Bakonyban: 2,4 milliárdból teszik biztonságosabbá a közlekedést

MTI   
  Megosztom
Útfejlesztés a Bakonyban: 2,4 milliárdból teszik biztonságosabbá a közlekedést

Átadták a Zirc és Pápa közötti út 2,8 kilométeren felújított szakaszát. Az országos útfejlesztés elemeként megvalósult beruházás biztonságosabbá teszi a közlekedést - közölte az átadás alkalmából tartott szerdai sajtótájékoztatón a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója.

Veszprém megyében összesen 23,3 kilométernyi útszakasz újul meg 2,4 milliárd forintból, uniós forrásból, ebből a most átadott mintegy 3 kilométernyi útszakasz 350 millió forintba került. Országosan 526 kilométernyi utat újítottak meg a Terület és Településfejlesztési Operatív Program részeként (TOP) mintegy 54 milliárd forintból, mondta el Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója.

A fejlesztés részeként megújult a híd is, amelyen az út átvezet. Elődje 1912-ben épült, megerősítették az útszakasz burkolatát, útpadkát építettek, megoldották a vízelvezetést és új kresztáblák is szegélyezik az utat.

A turizmus a hazai össztermék (GDP) 11 százalékát adja, ami jelzi, hogy fontos húzóágazata a magyar gazdaságnak, mondta Kovács Zoltán, a térség országgyűlési képviselője, hozzátéve, hogy mivel a bakonyi idegenforgalom igen jelentős, különösen fontos az utak fejlesztése.

A Bakonybél és Bakonykoppány közti útszakasz fejlesztése még várat magára, de a tervek szerint a közeljövőben ez a szakasz is megújulhat, mondta Kovács Zoltán. Az elmúlt 5 esztendőben a településen töltött vendégéjszakák száma 25 ezerről 50 ezerre nőtt, a turisták száma pedig ennek háromszorosa. A jelentős forgalom megköveteli a biztonságos megközelíthetőséget, hangsúlyozta Márkus Zoltán, Bakonybél polgármestere.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

zirc

pápa

bakony